Camperdag 16 Kelowna

Door De tiny tribe in West-Canada! - A couple of years ago

Kelowna staat bekend als wijnregio, dus we houden het vakantiegevoel vandaag vast en rijden om half elf in de ochtend naar een wijnhuis, Sperling. We doen hier een proeverij (het voelt een beetje vreemd om zo vroeg al aan de wijn te gaan, maar het vroege tijdstip blijkt juist heel geschikt te zijn omdat je smaakpapillen dan nog niet zoveel te verduren hebben gehad). Nathan en Joah krijgen ook bubbels, maar dan een kinderchampagne met frambozensmaak.

Een dame legt ons een en ander uit over de geschiedenis van het bedrijf en de druifsoorten en verschillende wijnen. We proeven een aantal wijnen; van bubbels tot wit, rood en wat experimentele wijntjes die ertussen in hangen en rekenen na een tijdje vier flessen af om mee naar huis te nemen. We lopen even door de kleine wijngaard welke op een doolhof lijkt en waar de jongens even los kunnen als boeven met hun pistolen. Terug op de camping plonzen we eerst even in het zwembad en lopen daarna naar het strandje aan het meer.

Hier zijn we een paar uur, de jongens vermaken zich met zandkastelen maken en in het water plonzen. Terug op de camping moet er weer gezwommen worden in het zwembad. Joah is ineens helemaal over zijn watervrees heen en durft nu ook echt goed met zijn hoofd onder water, dus die wil ook steeds in het diepe. We eten taco’s en lopen na het eten nog even naar de Starbucks, die helaas in dit kleine winkelcentrum al om acht uur dichtging. Voor Joah geen probleem, maar Nathan is niet blij te maken met de belofte van een snoepje bij de camper en roept gefrustreerd ‘ik wil niks, ik mag niks, ik hoef niks! Ik hoef alleen maar Starbucks!’. We blijven de komende jaren maar flink doorsparen, dan kan hij in de USA naar highschool en elke dag onbeperkt Starbucks’en of Tim Hortons’en op elke hoek van de straat.. Hij heeft het er zelfs voor over om nog 1,5km de andere kant op te lopen naar de andere Starbucks dus hij en Gerjan doen dat terwijl Joah en ik samen een boek gaan lezen bij de camper.

Morgen vertrekken we hier weer, de jongens zullen Hiawatha missen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!