Camperdag 17 Kelowna - Revelstoke

Door De tiny tribe in West-Canada! - A couple of years ago

We rijden door het groene bergachtige landschap van Kelowna weg en worden nog gebombardeerd met fruitstands waar bergen blauwe bessen, frambozen en perziken worden verkocht. Na ongeveer een uur komen we weer in de buurt van de besneeuwde bergtoppen, die hebben we een tijd niet meer gezien! We stoppen onderweg voor koffie en een broodje en staan een eeuwigheid in de rij bij Tim Hortons. De Drive-Thru was waarschijnlijk zes keer sneller geweest, geen idee eigenlijk of je daar met een camper doorheen kunt..

We rijden door en komen na een tijdje in Revelstoke National Park aan. Je kunt hier de ‘Meadows in the Sky parkway’ van 26km oprijden die je naar de top brengt, met onderweg mooie uitkijkpunten en verschillende mogelijkheden om korte wandelingen te doen. We stoppen bij een uitkijkpunt waar je Revelstoke beneden ziet liggen maar het is lastig op de foto te krijgen omdat de lucht erg heiig is vanwege de bosbranden een stuk verderop. We rijden door naar het eindpunt en parkeren de camper. Eerst maken we even lunch in de camper en na een stap buiten gezet te hebben snel weer terug naar binnen voor muggenspray. Daarna lopen we naar een plek waar ook een shuttle busje rijdt. Je kunt dan nog een stukje verder omhoog. De parkwachters en de borden adviseren ook om met de shuttle te gaan, er schijnt een agressieve Grizzly beer rond te wandelen. Hmmmm, we nemen het busje wel omhoog..

Daar lopen we een tijdje rond, je hebt vanaf verschillende punten mooi uitzicht op de omliggende bergtoppen en veel bloemen staan in bloei.Vanaf hier lopen we terug omlaag. Voor- en achter ons lopen een paar zingende Chinezen dus we maken ons geen zorgen om een boze Grizzly. We hebben wel onze eigen chagrijnige grizzly bij ons, Nathan heeft het alweer gehad met de muggen en heeft ook weinig zin in lopen vandaag maar hij heeft weinig keuze ;-)

We lopen nog een rondje om een klein meer en rijden daarna de weg weer terug naar beneden. We doen (waarschijnlijk voor de laatste keer deze vakantie) nog boodschappen voor een paar dagen en rijden naar de camping. De kids verheugden zich erg op het zwemmen maar het water is erg koud. Ik ben dus saved by the bell als Joah het na een snelle duik voor gezien houdt. Nathan wil langer zwemmen dus hij blijft met Gerjan achter. We eten een Ceasar Salad (uit eten gaan is hier veel, maar weinig verse groenten dus dit is welkom) en doen een poging de jongens vroeg op bed te hebben vandaag, omdat ze allebei een beetje humeurig zijn. Half negen, later dan het plan was maar vroeger dan de afgelopen twee weken.

 

Reacties

Jessica D' Amato A couple of years ago

Lieve avonturiers, wat een prachtige reis maken jullie en geweldige foto's. Leuk om de verslagen te lezen. Geniet ervan en ben benieuwd naar alle spannende verhalen van de jongens . Dikke knuffel allemaal XXX

Wouter A couple of years ago

Wat een leuke reisverslagen zeg! Ik heb me laten vertellen dat in revelstoke bananenslakken zijn gesignaleerd...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!