Camperdag 18 Revelstoke - Golden

Door De tiny tribe in West-Canada! - A couple of years ago

We zijn van plan om een beetje op tijd te vertrekken naar Golden vandaag, omdat we nog geen camping hebben kunnen boeken en er op de meeste campgrounds een ‘First come first serve’ regel is. Onderweg zijn er een paar stops die we willen doen nog. Als ik wil gaan douchen krijg ik de camperdeur niet meer open, niet handmatig en ook niet met de sleutel. Handig.. Door de cabine naar buiten kruipen dus. Gerjan gaat aan de slag met het slot terwijl ik douche. Als ik terugkom ligt het slot uit elkaar maar de deur zit nog potdicht. We proberen de camperverhuurder te bellen maar krijgen het antwoordapparaat. Gelukkig kan er een (en de enige) monteur uit het stadje even snel langs komen voor hij naar een klus vertrekt een eind verderop. Hij weet het slot in ieder geval in zoverre te repareren dat de deur weer open en dicht kan, en er 1 van de 2 sloten dicht kan, dus daarna kunnen we alsnog vertrekken. We rijden naar het stadje en lopen hier even doorheen, gaan dan koffie drinken bij 1 van de vele koffietentjes. Nathan en Joah laten hun oog vallen op een veel te grote trifle, ze beweren dat ze het opeten maar na vier happen zitten ze vol (en dat is niet voor het eerst deze vakantie).

Vanuit Revelstoke rijden we de Trans Canada Highway verder af. Ze zijn veel met de weg bezig dus echt lekker doorrijden kunnen we niet maar dat is geen drama want de omgeving is prachtig. We stoppen even bij de ‘Hemlock Grove boardwalk’, een korte route door een stukje regenwoud. Nathan zijn geluk kan niet meer op als er een vlinder precies op zijn hand land, hij is al de hele vakantie bezig dit voor elkaar te krijgen. We rijden door naar de volgende stop, ‘Bear Creek Falls’. Je daalt hier 62 meter af en dan kom je bij een waterval. Mooie wandeling en het was natuurlijk erg lekker om even een verfrissende douche te kunnen nemen bij de waterval zelf! Bij de parkeerplaats zijn alleen picknickbanken vol in de zon dus we rijden nog even een stop verder. Hier maken we broodjes hotdog en eten deze op met om ons heen kleine eekhoorntjes.

Vanaf hier is het nog een half uur tot Golden. We rijden inmiddels ook weer de andere tijdzone in, dus de klok moet een uur vooruit. De eerste camping die we proberen zit vol. We kunnen wel op de parkeerplaats staan als we willen maar besluiten verder te kijken, ook omdat deze camping pal aan het spoor ligt. Nu zijn we inmiddels redelijk gewend aan goederentreinen van meer dan een kilometer lang die al toeterend voorbij denderen, maar toch.. Na nog even gereden te hebben komen we wat meer in Nomansland, bij een camping die nog plek heeft. Heel blij dat we doorgereden zijn, we hebben een ruime plek tussen de bomen en kunnen zo naar een klein meertje lopen waar je kunt zwemmen, met de bergen om ons heen.

We incasseren de honderd muggen en blijven een tijdje bij het meer. Gerjan houdt het eerder voor gezien en gaat alvast naar de camper om eten te maken. Na de pasta is het douchen voor de jongens en nog even spelen, en vroeg erin. We willen morgen vroeg weer gaan rijden, in de hoop nog wat beren te spotten en voor de drukte uit te rijden naar Yoho Park.

Ik loop nog een rondje zodra de zon wat ondergaat, vergezeld van dezelfde honderd muggen die er vanmiddag ook waren. Toch niet helemaal op mijn gemak vanwege de gedachte dat ik in mijn eentje loop en er zomaar een beer zou kunnen staan geniet ik wel van de omgeving. Fijn weer in de ruigere Rockies te zijn! Het wildste wat ik spot is een schattig hertje trouwens ;-)

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!