Camperdag 20 Lake Louise - Banff

Door Tiny Tribe - 10-08-2018 22:49

Weinig spannends vandaag :-)

We rijden van Lake Louise naar Banff over de snelweg. De andere optie is de Bow Valley Parkway die we op de tweede dag van onze vakantie wel gereden hebben maar vanwege bosbranden hangt er veel rook in de lucht en zijn de bergen nauwelijks te zien. We kunnen in Banff een parkeerplek voor de camper vinden na twee keer een rondje rijden, en lopen het stadje in. Het is alweer dik dertig graden in de straten en het is druk. We lopen een rondje, gaan koffie drinken bij Starbucks (we hadden de jongens internet beloofd) en we boeken hier ook de camping voor de laatste nacht. Als Gerjan net wil boeken op Tunnel Mountain Village is het enige beschikbare plekje alweer weg, dus het wordt een nachtje op Tunnel Mountain II. Als we de koffie op hebben lopen we verder. Ik koop een nieuwe trui, we kopen een veel te duur maar heel erg lekker blok fudge en de jongens kiezen allebei een chocoladelolly met smarties erop, die zo snel op gaan dat ze de kans niet krijgen weg te smelten in de zon.

Daarna rijden we naar de camping, eten even wat en lopen dan een stukje naar een hotel aan de rand van Banff waar we de rest van de middag in het zwembad doorbrengen. Ze hebben twee grote waterglijbanen waar de jongens een keer of honderd vanaf gaan en nog drie Nederlandse jongens ontmoeten om mee te glijden. Om zeven uur lopen we terug naar de camping, maken taco’s met de laatste restjes die in de koelkast liggen en de jongens bouwen nog een tijdje aan een stad met de steentjes en takjes die rondom de camper liggen.

 

Reacties

Marieke Zander 26-12-2021 17:13 {{button-61289}}

Wat een mooie reis hebben jullie gemaakt. Wij gaan hopelijk in juli 2022 ook voor 24 dagen.
Ik lees in deze blog dat jullie gezwommen hebben in een hotel aan de rand van Banff. Welke was dat? En kan je daar gewoon tegen betaling heen en zwemmen? Mijn kinderen zijn echte waterratten en ik moet op de route echt plekken speuren om te zwemmen. Tips zijn welkom :-)
Groetjes,
Marieke

Gerjan 27-12-2021 15:42 {{button-61291}}

hoi Marieke,

Dat was het Douglas Fir resort, https://douglasfir.com/
Het zwembad in Stanley Park (Vancouver) is ook zeker een aanrader. Voor de rest hebben wij zoveel mogelijk campings met zwembad geprobeerd uit te zoeken. (Clearwater, Kelowna)
Groetjes,
Gerjan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan