Camperdag 22 Banff - Calgary

Door De tiny tribe in West-Canada! - A couple of years ago

We gaan om acht uur uit bed, maken de laatste bagels op en als de jongens nog even buiten spelen met hun nieuwe Nederlandse vriendinnen pakken wij de laatste spullen in, gooien de koelkast leeg, vegen de camper uit, dweilen en poetsen wat. Om negen uur vertrekken we. We maken voor de laatste keer de tanks leeg en rijden dan richting Calgary. De tijd is echt ontzettend snel gegaan en het is dan ook bijna vreemd om ‘nu al’ de camper te moeten inleveren. Nathan heeft er zelfs even tranen om.

Bij de Walmart kopen we nog wat Maple Syrup, en dus een koffer. Na wat twijfelen tussen twee maten nemen we de grootste en dit blijkt later geen verkeerde keuze.. Nathan koopt een balletjes geweer van zijn geld en is blij.

We rijden de laatste vijftig kilometer. Vlakbij Fraserway waar we de camper inleveren tanken we nog. We tanken voor 100 dollar (je geeft hier op voor hoeveel je wilt tanken, dan pas kun je tanken) en de tank zit rond driekwart voor. Nog maar eens 50 dollar erbij dan. Vreemd genoeg krijgen we er na een paar liter echt niks meer bij maar blijft de tankmeter wel gewoon op driekwart vol staan. Irritant, we besluiten maar gewoon de camper te gaan inleveren en dit aan te geven. We hebben nog een lijstje met andere dingen die stuk zijn of niet meer werken, en hoewel de rij van het inleveren redelijk snel gaat zijn wij onder andere hierdoor toch lang bezig. Er moeten twee monteurs komen kijken, ze vinden het tankverhaal vreemd, de manager wordt erbij gehaald etcetera. Uiteindelijk zijn ze behoorlijk schappelijk, en crediteren ze ons 235 dollar vanwege de mankementen (de deur, de waterkoppeling, niet werkende propaanmeter ect.).

We worden met de shuttle naar ons hotel gebracht. De kamer is nog niet klaar maar dat duurt niet lang. In eerste instantie hebben we nog het idee om Calgary zelf in te gaan maar het is inmiddels half drie en de jongens willen zwemmen. We gaan dus eerst een tijdje zwemmen, douchen dan en gaan met de shuttle naar een grote mall hier redelijk dichtbij. Dit is eigenlijk de leukste mall die we hebben gezien, en het is jammer dat onze koffers al vol zitten (misschien maar beter ook). We besluiten de vakantie te eindigen zoals we ‘m begonnen zijn, bij Boston Pizza. Er is een man die ballonfiguren maakt en Joah wil graag een zwaard. De man is nog even druk bij andere tafels, tegen de tijd dat hij bij ons is, is Joah uiteraard alweer in slaap gevallen ;-)

De man maakt toch een zwaard, en een dino voor Nathan. Als we klaar zijn met eten maken we Joah wakker, hij wilde geen pizza maar een pannenkoekje, dus we lopen de mall een stukje door naar een Creperie, waar hij een pannenkoek met aardbeien, banaan en nutella kiest en zowaar bijna helemaal zelf opeet.

We nemen een Uber terug naar het hotel en komen in een verlaagde Subaru met een mega spoiler terecht. Nathan en Joah denken dat het een echte raceauto is dus die vonden het wel mooi. Nu liggen ze lekker te slapen, en gaan wij straks ook plat. Morgenochtend hopelijk een beetje uitslapen en nog even zwemmen voor we naar het vliegveld gaan!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!