Route 66

Door Ruud, Sas & Robin - 12-07-2018 17:46

Gisteren een beginnersfoutje, in Californie, net voor de grens met Arizona, veel te duur getankt. We reden 1 mijl verder en kwamen er achter dat de benzine daar, in Arizona dus, bijna 2 dollar per gallon goedkoper was. Had ons 50 dollar gescheeld. Dat gebeurt ons niet nog een keer! Vlak na Needles de route 66 op gegaan, richting Oatman. 

Oatman is een oud goudzoekersstadje. De laatste goudzoekers die hier zijn geweest hebben er hun pakezels achtergelaten en de nakomelingen van de ezels, burro’s, lopen vrij rond in de straten van Oatman. Erg grappig. Natuurlijk stik-toeristisch maar leuk om even rond te kijken. Hier gelunched in een oude saloon. De erg vriendelijke eigenaresse serveert hier alles op kartonnen wegwerp servies, die heeft in elk geval geen afwashulpje nodig! 

Net na de lunch zaten we nog even buiten op een bankje voor het oude Oatman-hotel toen onze telefoons begonnen te piepen, flash flood warning! De dame van het hotel waarschuwde ons, de vorige keer hadden mensen dagen vastgezeten in Oatman omdat de toegangsweg naar het dorp (dat redelijk hoog in de bergen ligt) onder water was gelopen en was afgesloten. Omdat we geen zin hadden om een paar dagen tussen de ezels te slapen, zijn we snel vertrokken. 

We hadden het idee om over de Sitgreaves pas te rijden, de kortste weg richting Kingman. Maar richting de pas werd het weer zo slecht dat we het niet aandurfden en zijn we omgedraaid. Dan maar om de bergen heen! Jammer maar met dit weer is er toch ook geen uitzicht. 

Uiteindelijk zijn we bij Kingman route 66 opgegaan, na een vroeg diner bij de schijnbaar beroemde American Diner Mr. D’z. Leuk vanbinnen, formicatafels en roze en groene banken, zoals je je een diner voorsteld. De serveerster had echter duidelijk opdracht om iedereen binnen een half uur weer buiten te hebben, ze kwam na 1 minuut al vragen of we al wisten wat we wilden eten, en toen na 2 minuten weer. Na 10 minuten stond ons eten op tafel en 10 minuten later kwam ze uit zichzelf al met de rekening! 😳. Nou ja, waren we ook weer op tijd weg, we wilden immers toch ook voor het donker op de camping zijn. 

Onze camping (Grand Canyon Caverns Campground) voor vanavond lag aan route 66, 30 mijl van Kingman af. We hoopten op een mooie route maar van de oude glorie is echt maar heel weinig over. Op 2 plekken een oud tankstationnetje of een general store. Die zijn dan wel leuk opgeknapt maar de rest van de route is eigenlijk best wel saai. Uiteindelijk waren we net voor donker bij Caverns Inn, het motel waar onze camping achter zou moeten liggen. Bij Caverns Inn hebben ze duidelijk veel naar de film Cars gekeken, of anderom. In elk geval heet het tankstation hier Radiator Springs en staat Takel hier op de stoep. De campground was enigs verlaten. Wel water en stroom dus even gedouched in de camper. Een spelletje gedaan en nog even sterren gekeken. Ruud hoorde coyotes huilen en we zijn samen in het donker gaan luisteren. Toen hielden ze zich natuurlijk meteen stil, haha.

Goed geslapen en op tijd weer op. Ook op deze campground was ontbijt inclusief dus maar even gebruik van gemaakt. Vanavond staan we bij de Grand Canyon en omdat we daar geen voorzieningen hebben we even de tanks geleegd en vers water bijgevuld zodat we vooruit kunnen. Op weg naar Grand Canyon!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan