Highway 1

Door Ruud, Sas & Robin - 26-07-2018 06:30

Vandaag rijden we van San Francisco naar Carmel, 140 mijl over de highway 1, langs de kust van de stille oceaan. We staan rustig op want we hoeven niet vroeg te vertrekken, dan staan we toch maar in de file. We moeten San Francisco van noord tot zuid door en vertrek rond een uur of 10 is meer dan op tijd. Om half 10 zeggen we de camping gedag. Dit was geen mooie camping maar een perfecte plek om de stad te ontdekken. Aan deze kant van de baai is de lucht blauw maar boven de stad is het alweer bewolkt. Typisch is dat toch. We rijden over de Golden Gate naar het zuiden, een bijzonder momentje als je met de camper op die beroemde brug rijdt.

We laten de stad achter ons en dan is daar ineens de oceaan! Wolken en blauwe lucht wisselen elkaar af. Er staat hier een stevig briesje, brrr. De highway 1 is prachtig. We rijden hoog boven het strand en hebben af en toe een mooi doorkijkje. Eigenlijk zou ik bij elk baaitje wel even willen stoppen maar dat gaat helaas niet. We willen einde van de middag in Monterey zijn en ik wil ook graag een stop maken in Santa Cruz. 

Santa Cruz is een typische badplaats. Groene palmen, blauwe lucht en een blauwe zee met hoge witte golven. En veel mensen want inmiddels is het prachtig weer. Op de boulevard staat sind 1907 een pretpark, een soort uitgebreide kermis. Ruud en Robin pikken een ritje in een achtbaan en in een soort zweefmolen mee en we eten een hotdog. Echt Amerikaans vermaak!

Daarna rijden we naar het centrum van Santa Cruz waar een winkel zou moeten zitten die Motawi tegels verkoopt. En inderdaad! Parkeren met een camper is lastig hier maar uiteindelijk vinden we een plekje. De winkel heeft maar 6 verschillende tegeltjes van Motawi (wel een hoop andere mooie kunst maar daar kwamen we niet voor.) En bij die 6 zit er geen die ik echt mooi vind... o jawel, toch wel 1 maar dat is een hele grote en aangezien de prijs evenredig is laten we deze toch maar liggen. Misschien dat we verderop langs de kust nog wel een winkel tegenkomen. Straks even opzoeken.

Terug op de highway 1 komen we in een lange file terecht. Over het laatste stuk doen we dan ook ruim anderhalf uur. Poeh! We bedenken dat dit stuk van highway 1 zijn naam geen eer aan doet, het is echt een hele saaie weg. Maar ja, dat weet je ook niet vooraf natuurlijk. Uiteindelijk komen we in Monterey, waar we weer een stop bedacht hadden. De oude vissershaven hier is omgetoverd in een toeristenparadijsje, inclusief zeehonden! We lopen wat door de haven, proeven op een aantal plaatsen de clamchowder, een soep van zeevruchten, waarmee de restaurants zichzelf bij de deur promoten. De één is lekkerder dan de ander. Gezellig dit. Inmiddels is het wel 19.00 uur en we lopen terug naar de camper en rijden de laatste 8 mijl naar de camping. De camping ligt vrij hoog in de bergen en de weg ernaartoe wordt steeds smaller. We hopen maar dat we geen tegenliggers tegenkomen hier, dat zou echt niet gaan. En dan ineens zijn we er, een weggetje steil omhoog en we staan op de camping. We checken in krijgen plaats 16, een kleine plaats aan de rand van de parkeerplaats bij de receptie. Niet de mooiste plek maar prima voor een nachtje. Het is nog net niet te koud om buiten te eten, spaghetti bolognese vanavond. Dadelijk dit stukje tekst uploaden met hopelijk wat fotoos, meestal is de wifi op de campings niet snel genoeg om de fotoos erbij te zetten. En dan nog een spelletje Carcasonne en een potje pesten. Morgen de highway 1 verder afrijden, naar Pismo Beach. Ik denk dat we morgen wel een mooi stuk krijgen, beter dan vandaag. In elk geval gaan we over het gedeelte dat meer dan een jaar afgesloten is geweest ivm een mud slide destijds. De weg is pas 5 dagen geleden heropend dus we hebben geluk dat we de weg kunnen rijden. Morgen meer!

  

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan