The city of angels

Door Ruud, Sas & Robin - 01-08-2018 23:26

De eerste nacht in onze airbnb heerlijk geslapen, we zijn alledrie pas tegen 9 uur wakker. We hebben geen boodschappen gedaan ofzo dus alhoewel we in ons petiterige huisje wel iets zouden kunnen maken, drinken we een kop koffie en rijden we richting Venice Beach. Het plan is hier iets te eten, rond te kijken en dan vanmiddag naar Hollywood Boulevard te rijden. Zo gezegd zo gedaan. Met het dak open, dat is echt heel leuk, rijden we richting de kust. We vermijden de snelwegen die kriskras door LA lopen. Deze stad is echt abnormaal groot en bestaat eigenlijk uit een groot aantal aan elkaar gegroeide wijken die allemaal hun eigen sfeertje hebben. Venice Beach is wat hippie-achtiger dan Santa Monica Beach. Overdag is het hier levendig en is er van alles te doen, ‘s avonds moet je er blijkbaar niet zijn omdat er dan heel veel daklozen rondhangen. Parkeren in LA blijkt makkelijker dan gedacht, mits je er wat dollars voor over hebt. Overal zijn kleine terreintjes of parkeergarages van bedrijven waar je betaald kan staan. Je betaalt een ‘flat rate’. Niet per uur ofzo. Het is de kunst om niet de hoofdprijs te betalen. De eerste parkeerplaats waar we langskomen kost 25 dollar. Dan zien we er een aantal van 20 en uiteindelijk eentje die 15 dollar kost. Veel goedkoper gaat het niet worden denken we dus we parkeren de auto en lopen naar de boulevard. Dit is echt een gave plek. Misschien ook omdat het zondagochtend is maar er is hier zoveel leven. Op het basketbalveld is een toernooi ofzo, er zijn overal foodtrucks en kraampjes met van alles en nog wat. Op de skatebaan wordt druk geskateboard, er is een openlucht sportschool (muscle beach), er is muziek, winkeltjes enz enz. Echt super gezellig. We lopen wat rond, we ontbijten met wraps en nachos met guacemole.  We kijken een tijd bij het skateboarden, echt een heel fijn sfeertje hier. Als we tijd genoeg zouden hebben zouden we ons hier zeker een hele dag kunnen vermaken. 

Maar na een paar uurtjes zoeken we toch maar onze auto weer op en we rijden naar Hollywood Boulevard. Onderweg spotten we het hollywoodsign al! We parkeren voor 20 dollar en voegen ons bij de stroom toeristen. Druk!!! Wel leuk om de sterren op de stoep te spotten. Die van Donald Trump is deze week vernield en hier staan allemaal mensen met Amerikaanse vlaggen omheen. We komen er niet echt achter of zij nu voor of tegen Trump zijn...

We lopen de boulevard af tot voor het beroemde Dolby Theater (waar altijd de Oscars worden uitgereikt) en het Chinese Theater, waar de premieres vroeger altijd waren. Het zijn de plaatjes die je van TV kent en het is leuk om ze in het echt te zien. We kopen een kaart waarop de adressen van de beroemdheden staan die in Beverly Hills wonen, die gaan we morgen zoeken. En we eindigen de middag in het Hardrock Cafe, waar we allerdrie een (alcoholvrije) cocktail uitzoeken, luxe hoor! 

Dan lopen we weer richting de auto. We komen langs een punt waar heel veel mensen staan en Robin ontdekt dat je daar het hollywoodsign heel goed kan zien. Beter dan eerder op de dag. Even wat fotootjes maken dus en weer verder. Met de auto gaan we op zoek naar een Cheesecakefactory want daar willen we graag een keer eten. Gisteravond waren we daar ook, in Santa Monica, maar daar was het zo afschuwelijk druk dat we door zijn gelopen. Nu gaan we op zoek naar de vestiging in Beverly Hills en die vinden we vlakbij Rodeo Drive. Parkeren kan er tegenover, voor 5 dollar! In de duurste buurt van LA is het parkeren het goedkoopst, raar toch.

De Cheesecakefactory is een aanrader, heel veel keus uit allerlei lekkere dingen en niet duur! Vooraf een lekker broodje. Ruud kiest een burger, Robin de lasagna en ik ga voor de aubergine die gepaneerd is in parmesaan, met spaghetti. De porties zijn flink. De cheesecake die ik als toetje had willen nemen past echt niet meer. En dat is eigenlijk maar goed ook want omdat amerikanen overal het aantal calorieen bij vermelden zien we dat er geen één cheesecake is met minder dan 1100 calorien per portie...

Na het eten rijden we terug naar Holly’s huis, op 66th street. We lezen en wifien wat en we zoeken de activiteiten voor morgen uit. We hebben een heerlijke dag gehad!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan