We need some drinks

Door Fam van der Meer - 25-07-2018 17:37

Koffie, maandag 23 juli beginnen we als Hollanders met een bakkie Douwe Egberts. Eigenlijk is ‘s ochtends niets zo lekker als een bakkie zwartie leut met een paar pillen erbij. Daar maak je een apothekers gezin echt gelukkig mee. De temperatuur voelt al goed, het is gelukkig weer zes uur en de familie van der Meer rekt zich uit voor een nieuwe dag.

 

In Nederland heerst er momenteel ook een hittegolf. De drink-tips vliegen ons om de oren en in Amerika is het zeker niet minder warm. Hopelijk kunnen Woezel en Pip ook regelmatig aan de tap hangen want ze zullen het nodig hebben van hun nieuwe baasje. De meiden hebben hier te maken met Elk’s en Lyncks. Dat zijn andere beesten die ze liever vanaf een afstandje filmen. De girls eten zowiezo binnen want bij elke wesp of vlieg slaat er enigszins de paniek toe. Dan vliegen de borden en red cups door de lucht en vliegen de Elk’s op ons stekkie af om al het verloren eten op de slurpen. Er wordt wat gedronken tijdens deze dagen. Het drank alarm gaat elke keer weer af. Pappa heeft besloten om vandaag ook weer naar de Wallmarket te gaan om wat extra voorraad te halen. Je wilt natuurlijk niet in de Grand Canyon zonder een flesje water staan. De koelkast barst letterlijk nog uit zijn voegen. De achterklep zit tot aan de nok toe vol en eigenlijk is er nergens meer een gaatje te vinden, maar we gaan toch weer tanken en naar de Wallmarket. We hadden weer twee karren vol en hebben een extra klein campertje gehuurd om alles in mee te nemen.

 

Nadat we Williams hadden gezien en route 66 zijn we naar  het Grand Canyon National park gereden. Eerst heeft hij nog het hotel laten zien waar Esther en Pappa hebben geslapen een 20 aantal jaren terug. De girls snappen nog steeds die constructie niet zo goed maar Erick bleek in die tijd in dienst te zitten. Dat begrip moest natuurlijk ook uitgelegd worden maar was uiteindelijk duidelijk. Wij sliepen op de South Rim. Grote riante plekken in de buurt van het park. Met de Shuttle bus zijn we naar de ingang van de Grand Canyon gereden en daar belandden we in een soort screen saver van de Mac air. Wat een wereldwonder en wat een uitzicht. Dit was echt heel bijzonder en niet te beschrijven. Het was er wel heet dus de eerste flesjes raakten op. Na een half uur was eigenlijk al ons drinken bijna op dus keek pappa ons triomfantelijk door de camera aan. Hij had blijkbaar weer gelijk…

 

We hebben een heel eind gelopen en de ene foto was nog mooier dan de andere foto. Het was echt bijna 40 graden dus we liepen uiteindelijk met natte doeken in onze nek. Waar was dat drinken nu gebleven. De Grand Canyon had op sommige rustplaatsen een eigen spring uit de berg laten aanleggen waar heel Amerika de flesjes weer mee kon vullen. Dat werd dan ook gretig gedaan. Helaas geen tapje zoals bij Woezel en Pip, maar het smaakte er niet minder lekker om.

 

Aan het einde van de rit maakte mamma nog ruzie met de vrouw van de rijen/ lines. Het was zo’n ongeorganiseerd zooitje dat mamma de vrouw om haar manier nadeed terwijl deze een halve meter achter haar stond. De vrouw liep rood aan en brulde: if you don’t agree with my system, you go out of the line and walk back to your campground. Those are my rules and it is my job. Mamma antwoordde dat ze nooit van haar kids zou afwijken dus ze bleef gewoon lekker staan met haar flesje water. De ezels stonden iets verder opgesteld om een ritje mee te maken maar dat was natuurlijk geen optie voor Mamma.

 

Eenmaal thuis deden we een heerlijk biertje, genoten de meiden van fanta en appelsap en hebben we worteltjes met biefstuk gegeten. Het kon niet beter al dacht Julia daar iets anders over. Zij wilde al aan het begin van de dag naar een soort kinderboerderij met verloren dieren en daarna naar een vogelshow omdat you-tuber Marsha daar heen is geweest. We waren alleen zo uitgeblust na 7 uur lopen dat niemand daar meer aan gedacht had behalve Julia. Gelukkig was deze bui snel verdwenen toen mamma alle alarmen liet afgaan van de camper. Propaan, generator en wat niet al meer. Mamma ging gewoon effe lekker haar krullenbos wassen en de fohn erop. Daarna wat lak sprayen en nog een keer fohnen. Dit had de camper nog nooit meegemaakt dus alles begon te piepen. Julia in paniek en Esmee heeft gelukkig nooit iets door. Julia heeft tegenwoordig het instructie boek van de camper onder haar arm omdat gisteren de stront al door de gootsteen naar boven kwam. We waren vergeten om het luik van het water open te zetten en met 4 meiden (of in principe met 5 meiden als je over douche en fohn taferelen praat) gaat dit best wel hard. Julia lost dit allemaal op en weet precies waar het staat. Dit was nu ook weer aan de hand. Mamma had eigenlijk al het blusapparaat geactiveerd en lag onder de propaan gasfles. Het bleek gewoon te komen door het ietwat lange douchen en het spuiten van wat meer lak dan gebruikelijk. Julia kon het propaan alarm resetten en alle gemoederen waren weer rustig. Mamma en pappa hebben van de schrik een flesje wijn soldaat gemaakt en het vocht gehalte is wel degelijk geslonken in de camper. Al die indrukken ook van vandaag, het is echt een dag geworden met een gouden randje. Morgen gaan we rijden naar the Norht om de sunset te zien. Deze zal in Katwijk wel elke dag aan de horizon verschijnen. We keep you posted en nemen er nog eentje…….

Reacties

ANNA KOESE 25-07-2018 19:52 {{button-53485}}

proost, jullie drankorgels!!!!

IK HOUD HET OOK BIJ WATER, AL MOET IK MEER DRINKEN ZEGT OMA TO.
TEGEN DE 30 GRADEN IN MIJN WOONKAMER EN SLAAPKAMER WIL IK NOG NIET WETEN, ANDERS SLAAP IK ZEKER NIET VANNACHT.

WAT EEN LEUKE BELEVENISSEN MAKEN JULLIE MEE, EN WETEN DAN OOK WEER OVERAL RAAD OP.!!!
LAPTOP DOET HET WEER, DUS JULLIE ONTVANGST IS GOED.!!!
ZIGGO HEEFT KABELTJE OPGESTUURD, WAT IK NIET KAN GEBRUIKEN.!!!
MAAR NANNA WEET OOK WEL EENS ERGENS RAAD OP, EN DE AARDLEKSTEKKER IN DE HOOGTE GEDUWD, WEER ELECTRISCH VERBONDEN!!! MET VOORAL DE IJSKAST EN VRIEZER, ONMISBAAR IN DEZE HITTE.

LIEVE GROET, VAN MIJ. EN GENIET DAGELIJKS VAN ALLE LEUKE DINGEN.!!!

Esther 26-07-2018 13:30 {{button-53521}}

Leuke belevenissen en een herkenbare route, jullie maken van alles mee in en om de camper en uiteindelijk is het koude drankje en de prachtige natuur de beloning waar het om draait. Grappig dat Robin nog weet waar wij geslapen hebben en voor de meiden.... ruimdenkend dat wij waren....haha. We moesten het toen ook aan iedereen uitleggen. Geniet van al het moois, over de tops en het land waar niets te gek is. Xx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan