What a life, what an adventure

Door Fam van der Meer - 30-07-2018 05:36

Op zondag 29 juli gaat de wekker wel heel erg vroeg. We hadden het genieuze idee om de sunset te gaan bekijken bij Bryce Point. We mochten voor 8 uur met de eigen camper het park in en daar alle view points langsgaan. Nu kwam de zon om 6.28 op, dus hadden we erna nog maar 1,5 uur om alle uitkijkpunten langs te gaan. Het hele tafereel rondom de sunset was nog hilarischer dan de sunset zelf omdat mensen om de minuut de camera met statief ergens anders gingen parkeren. Er is natuurlijk altijd een mooiere plek bij het viewpoint, zeker als je vindt dat daar je buurman staat. Hierin doet een chinees niet onder bij een Fransman of een Mexicaan. Het was een grote cameradans. Wij stonden zoals we stonden en hebben genoten. Daarna als een speer de camper in en rijden maar naar Rainbow Point, de Natural Bridge en Aqua point. Hierna was het racen naar de uitgang anders tikte de klok over 8 uur en dat was streng verboden. Wat een mooi park is Bryce Canyon. Het pink gesteente geeft de meest uiteenlopende kleurencombinaties die we niet snel gaan vergeten.

 

Daarna op naar Zion Park. Een hemels park volgens de oude mormonen. De kleurenterrassen in het park moesten zo indrukwekkend zijn dat de mormonen dachten dat elk terras op de rots een tempel van God was. Best toepasselijk op deze zondag. Dit moest een wonderbaarlijke tocht worden. De route was dit zeker. Zeer grote rode rotsen met diverse kloven zijn we tegengekomen. Er was zelfs een tunnel waarbij we een escortticket moesten komen omdat we daar alleen doorheen konden rijden als we midden in de tunnel reden. De ranger hield het tegemoetkomende verkeer tegen en daar gingen we. We voelden ons best bijzonder met deze 30 feet motorhome. Prachtig zo’n tafereel.

 

Het was gelukkig weer bijna 40 graden, dus toen we op de camping aankwamen zijn de meiden eerst gaan zwemmen. De beste optie voor vandaag. Mamma had helaas weer een trail uitgezocht dus de bergschoenen werden toch weer aangetrokken. Smoesjes over blaren, geen sokken meer, zere knieen, te weinig water werden allemaal weggewimpeld. Een beetje actie was gepast in dit Zion park. Alleen dacht heel Amerika daar hetzelfde over dus liepen we als een soort kudde dieren achter elkaar aan. Ditmaal geen vliegen om ons heen, maar 30 eekhoorns hebben de kinderen geteld. Die waren soms zo dik, dat ze zelfs gedragen wilden worden door de passerende toeristen. Daar deden we natuurlijk niet aan mee. De natuur was gigantisch maar het toeristische karakter was een beetje too much. Stokken, waterdichte wandelschoenen, extra water, winddichte kleding, alles werd aangeboden om een veilige trail te kunnen lopen. Lopen…..je kon niet echt lopen, je moest schuffelen achter elkaar aan. Hier hadden we geen zin in en we kozen ons eigen pad. Een paar foto’s bij de rivier en daarna weer snel het zwembad in om af te koelen. Dit is immers ook vakantie….

 

In de avond een heerlijke steak op de buiten BBQ met een gin tonic en daarna lekker slapen. What a life, what an adventure

Reacties

oma 30-07-2018 06:32 {{button-53720}}

het was allemaal weer heftig ,maar gelukkig hebben jullie ook rust genomen en lekker gegeten .
heeft er nog niemand heimwee naar huis ,
hier is het ook nog steeds warm en strand weer ,
straks ga ik Maxime naar de trein brengen ,die heeft een leuk weekend bij oma gehad .
met grill worst en spek.en wat al niet meer .
straks komt Klaas koffie drinken ,en ik ga m,n huis schoonmaken ,maar
niet te veel ,doe ik wel weer als het vriest,
ik wordt wel steeds nieuwsgieriger naar al die foto,s ,want wat zien jullie veel .
jullie gaan nu richting Las Vegas, dus weer in de bewoonde wereld en wat voor een ,
goede reis groeten voor allen liefs oma

Esther 30-07-2018 06:57 {{button-53723}}

Prachtige foto’s! Jullie komen op mooie plekken. Groot contrast met Las Vegas strakjes. X

Maxime 30-07-2018 09:17 {{button-53735}}

Ziet er super uit! Wat een gave foto’s! Xx💗

oma en oop 31-07-2018 01:49 {{button-53786}}

30min zitten typen ……… alles weg. grrrrrrrrrr. Opnieuw maar wel anders. Hoe?

Het is weer zo'n warme vochtige nacht dus niet slapen en mijn benen zeggen dat ik een nachtwandeling best zou aankunnen. Al heb ik vandaag met boor en drukvereffeningsplaatjes genoeg uurtjes op het dak doorgebracht. Daarna heerlijk in zee gezwommen maar toch "slapen" nee hoor. Dan ga je de verslagen en de fotoos maar weer eens lezen en bekijken en daarna wat schrijven. Dus hier zijn we weer. De verhalen en de fotoos hebben ons vandaag geïnspireerd om ook in camperreizen te duiken. Het werkt aanstekelijk dus hebben we e.e.a. bekeken. Amerika trok mij nooit zo maar als ik dat van jullie lees en de fotoos ziet, wie weet? Maar ja oma blijft de baas. En ik moet de twee konten verzorgen. Zij die hun strategie op mij hebben aangepast dus ik verloor zeggenschap over hen en zij bepaalden wel ff wat er op hun territorium gebeurde. Uren hebben moeten zoeken om ze in hun hok te krijgen. De lelijkste woorden uitten ik. De buren keken angstvallig over het hekwerk van hun balkon. Ze dachten dat ik ze over de muur zou gooien. Maar ik had allen een rol verband nodig om mijn bloedende arm te verzorgen ik lag open vanaf mijn ellenboog tot aan mijn duim. Thuis maar even schoonmaken bacteriologische zalf en netjes verbinden dan komt het wel goed. Dat is ook zo.
Vandaag heb ik dus mijn tactiek op hun territorium aangepast. Ze zijn gek op alles wat blad heeft en op appelschijfjes. Ingrediënten die ik van oma iedere dag wel meekreeg. We zijn zelfs naar de groenteboer geweest om alle bladsoorten te verzamelen en appeltjes genoeg in huis. Nu ga ik gewapend met blad en appelschijf hun territorium binnen en dan hangen ze aan mijn been. Laat ze ff ruiken aan blad en appel en sluip voorzichtig stap voor stap naar hok opening. Dan deponeer ik het aangeknabbelde groen in hun etensbakje en ja hoor ze zijn binnen nou ja binnen beide konten steken nog uit de deur opening maar met een ferme duw, wel gelijktijdig schuif ik het zootje naar binnen. Dat alles in nog geen 10 minuten, dat is weleens heeeeeel anders geweest. Hoe lang trappen ze daar nog in? Want Woezel kijkt al weer verdacht naar me. Ja Woezel ja daarvoor heb ik al de hele buitensluisstraat moeten afzoeken, waar is dat kren…….. . Ik was het hok aan het schoonmaken volgen Robins protocol mooi nieuw vers hooi vloer geboend en Pip kwam ff neuzen geen Woezel? Waar zou die nou weer zijn? Alles doorzocht alles verplaatst geen Woezel. Dan maar de buitensluisstraat, maar eigenlijk kon dat niet, Woezel weg. Alles weer op nieuw doorzoeken ja zelfs de straat geen woezel. Ik naar binnen en ja hoor op het erf telde ik weer twee konten, hip hip. Zo kom ik mijn dagen ook wel door. Strand. zonnen, zwemmen en konijnen verzorgen en zo nu en dan mijn belevenissen met jullie delen.

Passen jullie goed op en geniet van al het moois en veel kusjes en kroeltjes van oma en oop. Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan