To the coast

Door Fam van der Meer - 04-08-2018 06:54

Ik ga plassen en ik moet direct hoesten. Wat een rooklucht door het dakraampje heen zeg. Waarschijnlijk is de wind gedraaid en komt de rook nu regelrecht over Yosemite Pines waaien. Ik drentel naar buiten en zie eigenlijk geen hand voor ogen. De handdoeken liggen bedekt met een laagje wit as en ik besluit plan B aan Robin voor te leggen. Vandaag vrijdag 3 augustus  toch geen rustdag maar door naar een volgende camping met schone lucht. Dat lijkt ons beter en gezonder. We gaan dus richting de kust rijden.

 

Robin had een camping halverwege San Francisco uitgezocht met zwembad. Niet al te ver rijden zodat de dag toch redelijk relaxed zal zijn. Er was nog net een plekje dus dat kwam goed uit. We zijn ondertussen al een goed op elkaar ingespeeld team geworden. In de ochtend verzorgt mamma het ontbijt, Pappa roostert het brood, Mamma zet de koffie en de kinderen schuiven aan als alles klaar staat. Daarna wassen de kinderen af, ruimt mamma alle rotzooi op en zorgt dat er niks meer kan vallen tijdens de camperrit. Robin zet de Tom Tom startklaar en leegt het toilet en het afvalwater. Ja, ja, verschil moet er wezen.

Tijdens het rijden navigeert Mamma mee en geeft drinken en eten aan pappa. Tijdens makkelijke routes gaat mamma ook achter het stuur en ligt Pappa per direct te slapen. Ja, ja, ook hier moet verschil zijn.

De lunch en het avondeten verzorgt pappa natuurlijk ook. Hier mag echt niemand bijkomen. We mogen wat wijn serveren of wat extra koolblokjes bij de bbq leggen, maar de rest wil robin zelf doen. De kids zijn dan meestal aan het zwemmen of zitten op de wifi als deze aanwezig is. Mamma probeert altijd nog wat fruit te schillen en naar binnen te proppen. De afwas wordt weer uitgevoerd door de kids volgens schema en mamma maakt de bedden op. Zo zijn we elke dag wel bezig en vaak moet er tussendoor nog een keer getankt worden en boodschappen worden gedaan. Het is eigenlijk best een actieve vakantie. Elke dag onderweg en elke dag een nieuwe plek. We hebben inmiddels al bijna 4000 kilometer gereden door alle nationale parken heen. Nu gaan we weer naar de kust. Het begint toch altijd een beetje te kriebelen op zo’n moment. De zee blijft trekken en we zijn toe aan wat verkoeling. Gelukkig heeft geen van de meiden nog heimwee. Af en toe is er een kleine fight, maar we leven ook met z’n vijven op 25 vierkante meter. Toch zou ik de caravan zo inruilen voor een camper. Je rijdt er zo mee weg en hij kan wel tegen een stootje. Alleen hij is wat groot voor Nederland en Spanje, dus houden we alles bij hoe het is.

 

Het is 21.30 uur. De meiden komen net uit het zwembad en hebben al gedouched. Robin heeft het vlees gebraden op de algemene camping BBQ omdat je geen kampvuur meer mag stoken ivm brandgevaar. Dit is ook een prima oplossing. We nemen ook nog maar een wijntje gewoon omdat het kan en omdat we toch niet hoeven te sporten. Alle buikjes groeien wel maar in vergelijking met Amerikaanse begrippen zien we er nog heerlijk uit. Straks in Nederland gaan we wel weer rennen, tennissen lopen, dansen, fietsen en wat al niet meer. Nu nog een laatste glaasje (voor vandaag dan wel….).Trust 

Reacties

oma 04-08-2018 07:30 {{button-54030}}

dat was weer een volle dag,en alles is weer goed gekomen gerrit niet vergeten en tante je mina heeft haar taak weer volbracht,op naar de stink robben .met dat warme weer zal het wel heftig ruiken .
zo heb je alle dagen wat anders .de ene keer rook de andere keer wat anders ,gaat het goed met Robin z,n hand ,ik ga uit van wel ,want hij bbq al weer en straks langs de kust en krijg je weer het thuis gevoel maar ook wij zullen moeten afkikken ,elke dag een verslag en dan niets meer.
hier is verder niet veel te melden,het is nog steeds warm ,en ik doe weinig,.nanna komt straks ,dan moet ik haar haar krullen ,en misschien ga ik nog een boodschap doen,maar ik red het best met m,n rijst ,spagetti en kip ,
Maxime gaat zondag naar Rome met een vriendin .Zoe zit in Spanje met een vriendin ,en Sem ,,,,,o ja waar is Sem die heeft een vriend over uit usa, en is elke keer spoorloos.
maar binnekort is alles weer compleet.
ik neem elke dag een wijntje met ijs en proost en denk aan jullie ,
want ik geloof niet dat jullie je wijntje over slaan .
nog een goede reis en op naar het treintje in san Francisco.
tot morgen liefs oma.

Leslie 💕 04-08-2018 08:24 {{button-54032}}

Gelukkig alles nog Okee met jullie daar, lekker active!! Hier nog volop strandleven, het houdt maar niet op. Gisteren met de schaapjes op de beach vertoefd en vanavond maken we wellicht de feesttent onveilig. Voorlopig weer een stralende dag voor de boeg, jullie hopelijk ook een duik in de zee!! Enjoy 😘

ANNA KOESE 04-08-2018 08:59 {{button-54036}}

wat een belevenissen !!!en wat een mooie reis hebben jullie uitgezocht,
doen jullie ook route 1 langs de kust, met zijn pelicanen, en montery, met zijn ingeblikte anjovis!!!
ik ben blij dat jullie de rook voorbij zijn, wij moeten ook hier voorzichtig zijn met vuur en water, dus!!! al 2 weken niet gedouced!!!
nee, hoor, ik ga zo naar oma , mijn haren zijn gewassen en straks een krul er in.
liefs en vooral voorzichtigheid is geboden.!!
nanna

Marielle 05-08-2018 00:15 {{button-54078}}

Ik denk dat ik echt de avatar ben ☺️☺️
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan