Run baby run

Door Fam van der Meer - 06-08-2018 06:13

Het is zondag 5 augustus. Meestal een dag waarop ik een heerlijke run doe in de duinen. Lekker in de frisse natuur en zelf de afstand, tijd en het tempo bepalen. Deze zondag stond mijn hoofd er totaal niet naar. Eigenlijk doet mijn lijf al 2 weken helemaal niets en ik vind het prima. In Katwijk zou ik dan onrustig worden en moet ik een afstand gaan rennen na twee dagen rust maar hier pak ik gewoon een bakkie koffie en een heerlijk geroosterd broodje. De zon is net op en wij zitten buiten te ontbijten. Ik ben benieuwd hoe mijn spijkerbroek vandaag zit want gisteren verlangde ik meer naar mijn joggingsbroek. Dat is wel de consequentie van niet sporten en lekker eten met een goed wijntje, maar het voelt als gegoten.

Op de boulevard van San Francisco rent iedereen. Je ziet de touristen er tussendoor wandelen en de bewoners rennen er de hele dag. Links, rechts, overal doemen ze op in allerlei soorten en maten. Mijn voeten begonnen een beetje te kriebelen maar ik hield mij in. Ik had nog wat zeebenen van de ferry reis en was nog een beetje licht in het hoofd. We zijn vanaf de camping met de ferry naar Pier 1 gevaren en daarna over de boulevard gelopen. Wat een mensen en wat een bijzonderheden. de meiden zijn toch altijd wat bang voor al die bijzondere types die hier ronddwalen. De een schreeuwt heel hard, de ander loopt in zijn nakie en de derde verzamelt overal lege plastic flessen. Dat soort types kom je nog niet tegen in Katwijk. Vooral de man die poedelnaakt over straat liep, heeft op Isis veel indruk gemaakt. Mamma moest er een beetje om lachten want het stelde allemaal niet zoveel voor. Tja, verschil moet er wezen.

Alcatraz was heel erg interessant. El Capone en zijn vrienden hebben daar een zware tijd beleefd. Julia en Isis bleven de headphone afluisteren omdat ze niet genoeg kregen van de bizarre verhalen. Ze leefden in de hel terwijl 2,5 km verderop het paradijs was. Ik denk dat dat het frusterende was van alles. Er leefden daar een heleboel meeuwen momenteel die uitgebreid mochten broeien. Waarschijnlijk weten ze nog niet welke overlast deze beesten kunnen veroorzaken want ze kregen alle vrijheid. We mochten zelfs op bepaalde gebieden niet komen omdat de vogels hier rustig konden broeden. Het moet niet gekker worden dachten wij als Kattukker. De zee werd ondertussen steeds wilder en dat merkten we met de terugrit naar het vaste land. Naar de horizon kijken en buiten blijven staan. Dat werkt meestal wel en zowaar ook deze keer. We waren nog niet aan land of de joggers vlogen je alweer om de oren. Raakt deze stad nooit uitgerend. De een heeft bijna niets aan, de ander heeft de meest exotische outfit aan die je je maar kunt bedenken. Ze rennen tussen de straatmuzikanten, straattheaters en schilders door. Het maakt ze niets uit. Op de weg, op het fietspad en op het voetpad, overal kom je ze tegen. Ik weet niet of ze dit nu expres vandaag deden voor mij, maar ik denk dat ze hier wel goed bezig zijn. Het is een studentenstad, met mensen die bewust leven en dat zie je ook aan het straatbeeld. San Francisco is een veelzijdie stad met een heleboel pieren, zeerobben, bruggen, ferry's, runners, gekken, studenten, oude trams, eettenten en wat al niet meer. Wij hebben genoten, maar vinden het stiekem toch heerlijk dat we nu echt naar de kust en het strand gaan. Nog een paar daagjes bruin worden anders kunnen we niet in Katwijk aankomen met al die zeer bruine mensen door de zon van de afgelopen twee weken. Speak you soon.

Reacties

oma 06-08-2018 07:20 {{button-54158}}

dit was weer een drukke dag ,met heel veel indrukken ,de meisjes hebben nu gezien waar opa al die soeveniers vandaan had,en zijn jullie overal geweest waar hij ook was ,
maar de stad is leuk en indruk wekkend,maar tochmaar weer lekker naar Katwijk .
ja nu komt het eind in zicht ,wat heb ik genoten van al die berichten ,elke morgen om 6 uur keek ik al ,
of er al wat binnen was een paar keer was er niets ,dat was dan een tegen valler ,maar dan kwam de andere dag dubbel ,
jullie gaan nu nog naar santa barbara lekker bruin worden ,het is hier ook nog steeds warm .
en blijft de hele week zo .
Maxime is gisteren naar Rome gegaan ,en Zoe is weer terug uit Spanje
ik heb gisteren binnen gezeten ,het was veel te heet achter,maar ik heb sport gekeken ,
en de dames hockey zijn kampioen geworden .
en Sanne wever ,op de evenwichts balk en 2 meisjes goud met zeilen ,
je die Hollanders doen het niet slecht ,
maar jullie meisjes hebben ook goud verdiend,wat die 3 weken lang gedaan hebben is geweldig.
soms waren ze wel moe ,maar als er geshopt moest worde waren ze weer bij de pinken .
ik kijk al uit naar jullie als jullie terug zijn .een stuk gegroeit en dikker geworden ,
papa zal wel zeggen elke dag sla ,mee eten met pip en woezel ,
voor nu een fijne dag en lekker zwemmen ,en tot morgen liefs oma .

Lenneke 06-08-2018 12:57 {{button-54180}}

“Run baby run”. Nou, houden jullie je nog maar lekker ff rustig daar. In Katwijk kunnen jullie weer lekker runnen straks. Nu quality time. En zo te lezen bevalt dat toch ook wel. Wij zijn gisteren ook aangekomen (ook aant eind Vd week in kg denk ) int buitenland. Niet zo ver weg, 5 uurtjes kachelen in onze tuut. Al is het hier minder spectaculair dan daar. Ik heb hier nog geen poedelnaakte mannen gespot. Hoop ze eerlijk gezegd ook niet tegen te komen hier. Kom er af en toe 1 tegen in de badkamer maar dat is legaal. Leslie en Bart hebben er tijdelijk een huisgenoot bij, genaamd Scoob. Erg lief van ze en het gaat gelukkig goed. Hoop dat dat zo blijft. Fijne dag ook vandaag weer!!! Lieve groet uit Picardië . Xx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan