Dag 2 - Stanley & Frog

Door Roel - 16-07-2018 18:48

Oh Vancouver! Wat zijn we onder de indruk van deze geweldig relaxte stad. Veel groen, veel water, veel bijzonder vriendelijke mensen en ook vooral veel fietspaden! De hele stad is vergeven van de bike lanes, fietsstoplichten en zelfs aparte fietspaden. Vandaag fietsen we een groot stuk van de Seaside Greenway (Seawall), een prachtig pad dat de contouren van de kustlijn rondom Downtown Vancouver en het aangrenzende Stanley Park volgt. De fietsverhuurmeneer slikt even als we zijn vraag 'how many in the party?' beantwoorden met '10!', maar komt vervolgens met 10 nette fietsen aanzetten en evenzoveel helmpjes. Tja, wij als Nederlanders kunnen daar maar moeilijk aan wennen. Zeker wanneer de zon schijnt en je hoofd onder dat plastic bolletje aardig opwarmt. Die ventilatiegaten in die helmen zitten er vermoedelijk alleen maar vanwege materiaalbesparing, want functioneel zijn ze niet. 

Natuurlijk zijn wij gehoorzaam en als 10 Calimero's fietsen we in een mooie waaier naar de start van de route bij Canada Place. Via de watervliegtuigenhaven fietsen we naar Stanley Park, een groen schiereiland dat zeker bij mooi weer een toevluchtsoord is voor de stadsbewoners. Het is dan ook aardig druk op het fietspad, het naastgelegen wandelpad en de diverse strandjes die we passeren. Het is namelijk stralend weer én zondag. We stoppen her en der voor wat fotomomentjes en checken even de bekende totempalen die - volgens Paula - replica's zijn en daarmee ineens een stuk minder interessant lijken. We fietsen helemaal rond Stanley Park terwijl de zee zich langzaam uit de Vancouver Harbour terugtrekt. Op de droogvallende oevers zien we kleine kreeftjes krioelen op zoek naar het verdwenen water.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We ronden het schiereiland, passeren een aantal gezellige strandjes en zien in de verte aan de overkant van het water Granville Island opdoemen. We zijn getipt om daar te lunchen en krabben ons even achter de oren hoe we daar met onze bikes moeten komen. Via die enorm hoge brug? Gelukkig vaart er een pontje naar de overkant waar de fietsen ook op mogen en na een paar minuten staan we in een grote overdekte markt waar van alles en nog wat te koop is. Denk aan de Rotterdamse markthal, maar dan iets minder indrukwekkend qua architectuur. Maar wèl met veel vriendelijker personeel! We doen ons tegoed aan diverse lekkernijen en fietsen vervolgens verder rondom False Creek. Wederom een prachtig stukje fietspad langs peperdure woningen en aardige bootjes. We passeren BC Place, de imposante thuishaven van zowel BC (American Football) als de Whitecaps FC (voetbal, uitkomend in de Amerikaanse MLS). Het laatste stukje van de route heeft een venijnig karakter, want om terug te komen bij de fietsverhuur moeten we toch een pittig hellinkje nemen. Gelukkig wordt die klim op strategische punten onderbroken door stoplichten en krijgen we daar nèt genoeg tijd om weer op adem te komen. Aan het gehijg om me heen te horen worden die rode lichten erg gewaardeerd.

Michal en Isa besluiten om nog wat te gaan shoppen,  de overige kids willen een duik gaan nemen in het zwembad en Dave, Paula en ik willen graag weer naar de haven. Die enorme cruiseschepen die daar liggen blijven toch een aantrekkingskracht hebben. Jammer genoeg heeft de badmeester hele andere ideeën over onze namiddaginvulling, want er moet een ouder aanwezig zijn bij de kinders. Stefan is dan wel al 19, maar nog lang geen ouder dus die kunnen we niet inzetten als afleiding :-) Naast de pool op de 4e verdieping blijkt echter een heel aanlokkelijk dakterras te zijn en daar mijmeren we nog wat over Vancouver, vriendschappen en vogeltjes...

In de avond wandelen we naar Gastown, het oudste gedeelte van de stad. Een wijk die lange tijd in verval was, maar inmiddels hip & happening is. Met een party van 10 personen lukt je echter niet zomaar om een een van deze hippe restaurants te gaan eten zonder dat je daar 45 minuten op moet wachten. Na een aantal tevergeefse pogingen om binnen te komen met ons gezelschap vinden we uiteindelijk een fijne plek in The Black Frog, met uitzicht op de foeilelijke Steam Clock die elk kwartier een deuntje blaast. Het is gezellig, het eten is goed en de lokale IPA smaakt uitstekend. Het toetje wordt een McFlurry in een nogal armoedig aandoende food court, waarbij mevrouw Jet Lag haar best doet om de laatste restjes energie uit ons te pulken. Daar kan zelfs het calorierijke ijsje niks meer aan veranderen. Rond de klok van 9 trekken we de stekker uit deze fantastische dag. 

Vancouver! Oh boy!

Reacties

Eveline 16-07-2018 20:02 {{button-53094}}

Fietsen, shoppen, eten, zwemmen, nog meer eten en slapen... sounds like plezier voor 10! Letterlijk!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan