Dag 16 - Pleisterplaats Vernal

Door Roel - 02-08-2018 08:08

De dag van vandaag brengt ons van Bear Lake naar Vernal, een rit van meer dan 200 mijl via Kemmerer en Little America. We pakken bewust niet de door Google Maps voogestelde route, om lastige haarspeldbochten en andersoortige vertragingen te vermijden. Daar komt nog eens bij dat we op deze manier ook een stukje Flaming Gorge meepakken, dus dat is meteen twee vliegen in één klap. Het is weer een zeer afwisselende route over hoogvlaktes, langs steile hellingen en met in de verte de langzaam opdoemende karakteristieken van het Colorado-plateau.

De lunch eten we bij de Flaming Gorge-stuwdam op een prachtige picknickplek. We mijmeren wat over hetgeen ons zou overkomen als die imposante dam zou breken, maar we concluderen dat we aan de veilige kant zitten. We zien vandaag aardig wat road kill: een paar ongelukkige herten, een vosje en (naar ik vermoed) een das of een stinkdier. Het blijft toch een treurig gezicht...

De KOA Vernal/Dinosaurland is van een heel ander kaliber dan de KOA waar we vanochtend vertrokken: slechts voor 35 procent gevuld. Véél rustiger dus en uitgerust met minder toeters/bellen/fratsen dan die aan Bear Lake. We worden in het Nederlands welkom geheten door een vriendelijk echtpaar, dat in de zomermaanden de eigenaars uit de brand helpt met hand- en spandiensten op de camping. We krijgen 2 mooie plekken aan de rand, voorzien van heuse Amerikaanse vlaggetjes in traditionele Amerikaanse bloemenperkjes. We reizen steeds verder zuidelijk en komen dan ook in steeds hogere temperaturen terecht, merken we als we goed en wel de hook-up hebben voltooid. Het zwembad ziet er aanlokkelijk uit en binnen de kortste keren ligt iedereen dan ook in het water.

De rustige camping nodigt uit tot het maken van wat sfeerbeelden vanuit de lucht, dus de drone wordt weer even kort uitgelaten. De controller piept dat we in een restricted flying zone zitten, wat zoveel betekent dat er vermoedelijk ergens een vliegveld(je) in de buurt is. Vliegen mag gelukkig wel, zij het met voorzichtigheid. Voorzichtig zijn we altijd, dus vliegt de Mavic Air wat heen, weer, omhoog, omlaag, links en rechts. We voeren en passant even een dakinspectie uit van onze RV's. Handig, zo'n vliegende camera.

Voor het avondeten gaan we op de Italiaanse tour: pasta! Na de fikse afwas worden de koppen weer bij elkaar gestoken voor een kopje koffie, biertje, chipje en de gebruikelijke navigatiesessie voor de dag van morgen. De laatste etappe naar Arches National Park staat op de rol. Verder zuidwaarts, verder richting de hitte!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan