Dag 28 - Harry Potter and the Walking Dead

Door Roel - 12-08-2018 17:42

Vandaag staat Universal Studios op het menu. Een stukje vermaak aan het eind van de vakantie leek ons wel een mooie afsluiting. Het Sportmen’s Lodge Hotel ligt op een tiental minuutjes van het park en het mooie is dat er een gratis shuttlebus rijdt. We hebben gisteren al de bus gereserveerd en dat is maar goed ook, want met een ‘van’ voor 14 personen blijft er naast ons gezelschap vrij weinig ruimte over voor nog andere passagiers. We pakken de allereerste bus in de ochtend en de allerlaatste bus in de avond. Maximaal gebruik maken van de dag, noemen we dat.

Met onze gisteren online gekochte tickets mogen we al om 8 uur al het park in, waar het eerste uur alleen het Harry Potter-gedeelte open is. We duiken enthousiast ‘Harry Potter and the Forbidden Journey’ in, omdat daar in de loop van de dag de wachttijden wel op kunnen lopen tot 2 uur. Na een half uurtje staan we weer buiten. Ik heb van horen zeggen dat het fantastisch was. Ik deed heel af en toe mijn ogen open en dacht dat ik in de hel was beland, voor zover die zou bestaan. Met de ogen dichtgeknepen van wanhoop bidden dat het snel voorbij was, dat is ongeveer de samenvatting van mijn ervaring. De anderen vonden het overigens geweldig en gaan later in de avond nog een keer. Ik ben er na één simulatorrit wel klaar mee.

Gelukkig is de volgende attractie de Studio Tour. Die herinner ik me nog van 2000: daar kun je je geen buil aan vallen qua misselijkheid, hoogtevrees of motion sickness. Denk ik. Maar ook die tour gaat met zijn tijd mee: er zitten 2 voorstellingen in waar het treintje doorheen rijdt en waar je een 3D-bril voor moet opzetten. Deuren dicht, licht uit en – hopla – daar zitten we weer in een filmisch spektakel waar je maag van omdraait. Knap gemaakt, dat zeker. Gelukkig is er ook nog steeds het pleintje van Back to the Future. En de haai uit Jaws. Het huis van Psycho. Nieuw is de set van de serie ‘The Good Place’. Of de hal waar het hagelnieuwe seizoen van Will & Grace wordt opgenomen. Om de hoek zie ik de parkeerplaats van Robert Zemeckis (er staat een bordje voor met zijn naam erop). Met daarop een dikke Mercedes. Van Robert Zemeckis zelf, denk ik. De tour duurt dik een uur en valt bij iedereen erg in de smaak.

De rest van de dag wordt gevuld met het bezoeken van zoveel mogelijk van de attracties. Universal Studios leunt vooral op 4D-simulatorritten: echte achtbaanliefhebbers komen hier niet aan hun trekken. Jip is het tegenovergestelde van een achtbaanliefhebber en verklaart ’s avonds in de bus naar het hotel dat dit het leukste pretpark is dat hij ooit heeft bezocht. Dat komt voornamelijk door de Potter-ride  maar meer nog door de attractie ‘The Walking Dead’. Een loopspookhuis met echte acteurs, knap gegrimeerd als zombies. Je loopt door een aantal locaties van de serie en wordt onderweg van alle kanten aan het schrikken gemaakt. Dat de acteurs het vooral gemunt hebben op gillende dames wordt al snel duidelijk. Het rondje door het spookhuis is eerder grappig dan eng: de schrikreacties van Isa en Michal zijn goud waard. We vinden het zo leuk dat we meteen nog een keer gaan. Tevergeefs proberen we Iris en Merel mee te lokken, maar die haken ergens in de korte wachtrij toch nog af en keren terug. De tweede keer is zo mogelijk nog leuker, ook omdat de acteurs zich onvoorspelbaar gedragen.

De langste wachttijd pakken we mee voor de attractie Jurassic Park: een klassieke wet ride met aan het eind een fijne drop naar beneden. We staan zo ongeveer 70 minuten in de rij, gelukkig van boven gekoeld door die heerlijke micro-mist systemen die frisse nevel over ons uit waaien. De eindplons is nat, maar de grote golven missen ons op een haar na. Lekker opgefrist vervolgen we onze dag. Als de avond valt wordt Potter-attractie nog een keer bezocht, gaan enkelen naar de toverstafwinkel (Dave en Paula hebben geen enkele Potter-voorkennis en snappen dus geen donder van wat daar gebeurt – een toverstaf die zijn tovenaar uitzoekt) en kijken we naar de projectie op Zweinstein: een teken dat de dag er bijna op zit. We wachten buiten het terrein op onze shuttle en om 21.30 worden we opgepikt en weer netjes afgezet bij het hotel.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan