De voorbereiding

Door Fam. Schlingmann - A couple of years ago

Na heel wat uurtjes voorbereiding is het dan eindelijk zover. Morgen vertrekken we naar Los Angeles! De hoofdonderdelen zoals de vliegtickets en de camper zijn al ruim van te voren geboekt. Omdat we met een 9 meter lang slagschip (Cruise America C30) de weg op gaan vonden we het belangrijk om alle campings vooraf te boeken zodat we weten dat er altijd plaats is om te overnachten.

Voor sommige campings was het best spannend om een plaatsje te bemachtigen! We willen graag een weekend in Yosemite doorbrengen ook al weten we dat het behoorlijk 'back to basic' is. Het  reserveren bleek nog een ware uitdaging te zijn! Het reserveringsmoment gaat 15 maart om 15u open en dan gaat ongeveer de hele wereld proberen een plekje te reserveren. Op advies van Tioga hebben we met meerdere computers tegelijk om een paar seconde voor 15u alle mogelijke 'spots' in het winkelwagentje proberen te krijgen in de hoop dat we er minimaal eentje hebben. Dat is dus gelukt!! We staan 2 nachten midden in het Yosemite park!

We hebben zoveel mogelijk de campings gereserveerd waarbij een zwembed aanwezig is. Dit is wel zo leuk voor de kids! Ook daar waar het kan gekozen voor Full-Hookup, we maken het ons zelf maar een beetje makkelijk ;-)

Het valt ons op dat veel mensen deze reis maken vanuit San Francisco naar Los Angeles. Wij hebben echter gekozen om vanuit Los Angeles te starten. Dat heeft twee voordelen: de hotels in de LA zijn veel goedkoper (je moet immers overnachten voordat je de camper mag ophalen) maar wat ook meespeelt is dat wij San Francisco een leukere stad vinden dan LA. Daarom denken wij dat het leuker is om in LA te starten en te eindigen in San Francisco. We gaan het zien!

Zojuist hebben we echte Amerikaanse dollars opgehaald. We zijn er helemaal klaar voor!

In ieder geval hebben wij al van de voorbereidingen enorm genoten!

Reageren is uitgeschakeld voor deze weblog.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!