Van Lake Havasu naar Grand Canyon

Door Fam. Schlingmann - A couple of years ago

Zaterdagmorgen, 06.00 uur. Nog steeds is het goed heet, ver over de 30 graden.
Ons strand ligt er verlaten bij, een enkeling trekt al voorbij op het water met een boot of jetski.
Genieten van de stilte, een heerlijk boek, de vogels die scharrelen op het strand en het klotsende water. 
Achter onze camper komen donkere wolken aandrijven, er is regen voorspeld.
De kinderen slapen nog, ze willen graag nog even zwemmen in het meer voordat we vertrekken.
Dat gaat hem dus niet meer worden.....opeens steekt er een enorme wind op! Onze luchtbedden, handdoeken, en campingstoelen vliegen door de lucht. Rennen om alles de camper in te krijgen, ondertussen worden we gezandstraald. Indrukwekkend om te zien hoe woest het water is, tenten en tentzeilen worden met man en macht vastgehouden om te voorkomen dat de boel wegvliegt.

De enkele boot die er is op het water weet niet hoe snel die terug moet komen. Ok, dat wordt dus niet meer zwemmen en niet buiten ontbijten. We trekken ons terug in de camper en maken ons klaar voor vertrek. 

We gaan vandaag naar de Grand Canyon, daar staan we het hele weekend. Er valt een beetje regen. De richting waar we naar toe moeten ziet er zeer donker uit.

We gaan eerst maar weer eens onze boodschappenvoorraad aanvullen bij de Walmart. Dat blijft toch een tijdrovende klus iedere
keer, waarbij je je blijft verbazen over de kingsize verpakkingen en de enorme diverse producten.
We rijden een prachtige route naar de Grand Canyon, en komen uiteindelijk in heftige buien terecht. Regen, onweer en harde wind. 
Aangekomen op de camping bij de Grand Canyon worden we gewaarschuwd voor het onweer. De receptioniste van de camping legt ons uit dat we nu midden in "The monsoon season" zitten en dus altijd moeten oppassen voor razendsnel opkomende stormen.
En dat het serieus is blijkt wel: De bliksem is ingeslagen in een boom en de computers liggen eruit. We worden handmatig ingecheckd. Pen en papier werkt altijd!
Vanwege het weer is het niet veilig om naar de Canyon te gaan helaas, maar eigenlijk vinden we het allemaal even best lekker dat de hitte weg is. Tijd om te chillen en de camper te cleanen. Morgen geven ze weer hetzelfde weer op. Hopelijk valt het mee. 

De volgende morgen begint de dag met een blauwe lucht en een stalende zon, gelukkig! We slapen uit en ontbijten heerlijk aan de picknicktafel bij onze camper. We staan op een lekker beschut plekje onder een boom, verder zijn er op deze camping geen faciliteiten dus zijn we blij dat de camper echt alles heeft wat je nodig hebt.


We gaan lopend naar de kerk die op loopafstand van onze camper is. Pastor Bob heet ons welkom. Er is maar een handjevol mensen in de kerk. Bijzonder om mee te maken. We voelen ons zeer welkom. Na de dienst kletsen we gezellig met een aantal 'locals'. 

s'Middags bezoeken we een aantal uitzichtpunten. Eerst bezoeken we Maricopa point. Wat we hier zien is ongelooflijk indrukwekkend en mooi! Dat kun je niet vatten in tekst en foto's. De ongelooflijke schoonheid maar ook omvang van de canyon in zowel de breedte als de diepte maakt je stil. 


We maken foto's en lopen naar Powell point. Onderweg spelen we nog met een eekhoorntje dat helemaal niet bang is.
Powell point ook is bijzonder mooi en vooral geschikt voor het nemen van schitterende foto's. Er is daar een overhangende rots die je zonder
groot gevaar kunt gebruiken voor unieke foto's.

In de avond gaan we naar Hopi point voor de sunset experience. We komen daar net op tijd aan, het is echt secondewerk!
Prachtig om de zon onder te zien gaan! Het was wel jammer dat er een grote wolk boven de canyon hing. Daardoor ging de zon "onder" achter de wolk in plaats weg te zakken achter de canyon. Eigenlijk hadden we iets meer verwacht van dit fenomeen en van de kleuren in de canyon die dit op zou leveren. Maar toch geweldig om te mogen zien!

Morgen trekken we verder naar Page, we gaan eerst nog het laatste uitzichtpunt van de canyon bezoeken. Desertpoint!

Reageren is uitgeschakeld voor deze weblog.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!