Van Arches naar Capitol Reef

Door Fam. Schlingmann - A couple of years ago

De camper wordt weer klaargemaakt voor vertrek...de paden op de lanen in...we gaan naar Capitol Reef. Een relatief klein en nog onbekend
park in het zuiden van de staat Utah. Het is weer een prachtige route er naar toe. Ondanks de soms bizar lange wegen wordt het nooit saai. 

Na iedere bocht ziet het landschap er weer anders uit. Dan weer de meest prachtige rotsformaties, dan weer groene weiden, dan weer bossen. Fantastisch!
Capitol Reef is vernoemd naar het beroemde Capitool gebouw in Washington. De witte koepels die je ziet doen daar aan denken.
Op weg naar de camping trekken we door het park heen met de camper. We stoppen regelmatig op fantastische uitzichtpunten.
De sfeer in dit park is gemoedelijk met fruitboomgaardjes en de gerestaureerde historische gebouwen in de voormalige nederzetting in Fruita. Wauw wat een schoonheid! Dat het park nog onbekend is, is goed te merken. Het is rustig in het park.

We komen aan bij de camping (Thousands Lakes RV) en zijn verrast door de ligging. Tip: reserveer plek nummer 14. Die tip hadden wij ook van internet geplukt en blijkt een goede! Wat een mooie plek! We staan op een hoek en kijken zo tegen schitterende rode rotsen aan en zien een weg die doorloopt tot aan de horizon. Een prachtige ligging met veel privacy, onder een boom. De kids duiken het zwembad in ... ok .... zwembadje. Niet groot maar toch lekker voor de afkoeling.

En ja hoor...hier zijn de echte Amerikaanse steaks!! We besluiten om lekker op de camping te eten in het outdoor paviljoen. En daar hebben we geen spijt van. Er worden heerlijke malse steaks, kip en spareribs voor ons klaargemaakt op de BBQ. Wat hebben wij gesmuld!

Ondertussen vliegen de kolibries af en aan om hun kostje van suikerwater uit het hangende voederbakje te halen. Wat een mooi gezicht!
Na het eten gaan we terug naar onze camper om daar de ondergaande zon nog te kunnen zien. We zijn net op tijd en zien de zon onder gaan. Schitterend!


Zodra het donker wordt maken we een vuurtje en zitten nog heel lang buiten en roosteren marshmallows.

Het was weer een gouden dag. Voor het eerst hebben we deze avond een vest nodig. Het is hier een stuk frisser, helemaal niet erg.
De dekens hebben we vannacht ook wel nodig. Morgen vertrekken we naar Bryce Canyon!

Reageren is uitgeschakeld voor deze weblog.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!