Van Sequoia naar Los Banos

Door Fam. Schlingmann - A couple of years ago
Zaterdagmorgen, onze eerste missie is om een camping te vinden waar we dit weekend kunnen staan. De kids slapen heerlijk uit
en wij gaan aan de slag. Het lijkt ons erg leuk om aan de kust te staan en nog een stukje Highway 1 te kunnen rijden.
Helaas is er geen plekje meer te vinden voor onze RV, dit hadden we eigenlijk stiekum al wel verwacht. Er zijn heel veel mensen die nu een alternatief moeten zoeken i.v.m. de campgrounds in Yosemite die gesloten zijn.
 
Tsjonge...we zien ons nog zitten op 15 maart achter 4 computers om een plaatsje te bemachtigen midden in Yosemite, hahaha, hilarisch moment was dat. Het was ons wel gelukt maar het natuurgeweld laat zich helaas niet dwingen.
 
We zien een KOA camping in Los Banos, daar blijkt nog een plekje te zijn voor onze RV. De camping ligt perfect op onze route naar San Francisco. Hahaha...altijd al eens naar Los Banos gewild!! De naam alleen al...
Het is ruim 2 uur rijden, we pakken op ons gemak de boel in en vertrekken. Hup, ganos naar Los Banos! Voordat we vertrekken spreken we nog een Amerikaanse dame die al sinds 1980 op deze camping staat. Ze vertelt ons hoe ze ieder jaar weer ontzettend geniet van de mooie omgeving van Sequoia National Park. Ze is inmiddels 85 jaar en heeft tot voor kort nog ieder jaar de klim naar de Moro Rock gedaan in Sequoia National Park. Ze geniet van het schitterende uitzicht daar, wij beamen dat natuurlijk. We hebben het ook over de enorme branden in California. De mensen zijn er van onder de indruk, ze zei: "Whole California is burned up". Het wordt ieder jaar heftiger.
We stappen onze camper in en vertrekken. Haar woorden worden direct duidelijk. We zien weer een mistige waas hangen in de lucht, tussen de bomen, tussen de huizen. Veel, echt heel veel heuvels zien er onderweg zwartgeblakerd uit!
Heel veel branden die spontaan zijn ontstaan en helaas nog steeds ontstaan.
Halverwege komen we een Walmart tegen, tijd voor lunch en boodschappen. We eten bij de Mac die in de Walmart is. Grappig, dat kan he als alles zo groot is. Kids blij met WIFI die het goed doet hahaha.
We checken in op de camping en gaan genieten van onze rust! Het is een heerlijke camping met een lekker zwembad, en alle faciliteiten
die je nodig hebt. Hier houden we het wel even uit!

Op zondag willen we graag naar een plaatselijke kerkdienst maar we komen er niet helemaal uit. Er is geen website en geen
tijd hoe laat de dienst begint. Dat valt nog niet helemaal mee hier.
s'Nachts worden we wakker van sirenes, waarschijnlijk weer een brand. Hoe ernstig de situatie hier is blijkt wel als we op zondag aan het einde van de morgen rookpluimen zien op nog geen 100 meter afstand van onze camping. Het blijkt een beginnende brand te zijn die gelukkig snel weer onder controle is. We hebben ons laten vertellen dat we precies tussen 2 hele grote brandhaarden inzitten, dat verklaart ook dat we steeds het idee hebben dat er mist/rook hangt.
Het was een fijn en relaxed weekend.
Morgen naar San Francisco! Lijkt ons een fantastische stad om de reis mee af te sluiten. We hebben mooie dingen op het programma staan. Geluk bij een ongeluk: Doordat we Yosemite hebben overgeslagen zitten we al relatief dicht bij San Fransisco zodat dit ons een extra middag en avond gaat opleveren! Die gaan we zeker benutten.
En dan zit de reis er al weer bijna op...
 
Reageren is uitgeschakeld voor deze weblog.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!