Van Los Banos naar San Francisco

Door Fam. Schlingmann - A couple of years ago

Onze laatste paar dagen van deze fantastische en onvergetelijke reis door Amerika zijn dan toch echt aangebroken. Vandaag vertrekken we naar San Francisco. Iedereen heeft er heel veel zin in!
Het is ongeveer 2 uur rijden dus prima te doen. Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Nu we niet naar Yosemite kunnen hebben we wat meer tijd om in SF door te brengen. Helemaal niet erg :-)

We starten rustig op en vertrekken naar SF, onderweg weer veel zwartgeblakerde heuvels, bermen en rookpluimen van de branden. Aangekomen bij SF rijden nemen we net de verkeerde afslag. Maar dat blijkt heel leuk te izjn. Je komt op plekjes die echt schitterend zijn. We genieten van alles wat we zien en pikken de weg weer op.

We checken in op de camping. Ehhh...beter gezegd parkeerplaats. Hahaha...hier sta je hutje mutje en betaal je het driedubbele van wat we gewend zijn met onze andere campgrounds. SF is very expensive. Meest dure stad van heel Amerika volgens een Uber driver.
Maarrrrrr...we hebben wel een zwembad (je). We nemen eerst een duik in het zwembad, eten wat en bestellen een Uber naar Lombard Street in SF. Een prachtige rit, we zien de skyline van SF en we rijden over de beroemde Golden Gate Bridge.

In Lombard Street worden we afgezet, bovenaan, hahaha daar hebben we over nagedacht. Scheelt ons een hele klim. In SF gaat het heuvel op en heuvel af en dat voel je! We kijken onze ogen uit hoe iedereen een poging doet om veilig beneden te komen door de haarspeldbochten. Schitterend om te zien.


We wandelen rustig de straten door naar beneden en zoeken de pier op. Heerlijk hoor de geur van de zee en wat een gezelligheid daar zeg!
We wandelen op ons gemakje over de pier, bezoeken wat winkeltjes en komen uiteindelijk aan op pier 39.


En daar liggen ze hoor, de dames en heren zeeleeuw. Wat een prachtig gezicht! Heerlijk te zonnebaden op de pontons. En een lawaai dat ze maken! Dit is echt heel bijzonder om te zien.

De zeeleeuwen pal voor je, rechts zie je Alcatraz en tegenover je de Golden Gate Bridge en aan je linkerkant de skyline van SF. Wat is dit mooi!!

Na een tijdje bestellen we een Uber die ons naar Chinatown brengt. Ook hier is het weer genieten van een heel ander stukje SF. We bezoeken wat winkeltjes en gaan eten in een heel apart, beetje viezig restaurant/lokaal/of hoe je het ook noemen wilt.
Maar jongens jongens wat hebben we daar lekker gegeten!! Echt niet normaal meer en zo heel anders dan wat wij in Nederland gewend zijn bij de Chinees.

Ontzettend leuk en lekker om te doen. Onze eerste ervaring met SF kan niet meer stuk, we zijn het er unaniem
over eens dat dit tot nu toe de mooiste stad is. Dat belooft nog wat voor morgen als we nog een hele dag gaan doorbrengen in deze geweldige stad!
De Uber brengt ons terug naar onze campground, morgen hopen we te fietsen over de beroemde brug en naar Alcatraz te gaan.

Reageren is uitgeschakeld voor deze weblog.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!