De terugreis

Door Fam. Schlingmann - A couple of years ago

De wekker staat op tijd vandaag. Het is nu echt zo ver, ons avontuur in Amerika is voorbij. Wat een fantastische reis hebben wij mogen maken! Het is mooi geweest zo, we hebben allemaal weer veel zin om naar huis te gaan met koffers vol herinneringen en verhalen. Maar eerst gaan we ons klaarmaken voor een lange reisdag.  
We vliegen gelukkig pas om half 5 vanmiddag dus we hebben nog genoeg tijd om in te pakken en een bezem door camper te halen voordat we naar Cruise America gaan om de camper in te leveren.


Best gek om na ruim 3 intensieve weken 'je huisje' te moeten leegmaken en in te leveren. De klus is snel geklaard en dan is het nu echt tijd voor de laatste rit met de camper.


We rijden nog een uur door San Fransisco rijden om bij Cruise America te komen. De wegen zitten overvol, het rijdt stroperig. Dan is het nog niet eens 'rush hour'. Kun je nagaan hoe het dan is.

Het inleveren van de camper gaat vlot! Alles wordt gecontroleerd, we hebben geen krasje of deukje veroorzaakt dus dat is mooi! Even later zitten we alweer buiten te wachten op de taxi die ons naar de airport brengt. Toch echt wel handig, dat early bird pakket!

Na 40 minuten rijden komen we aan de op SF international airport en checken we ons en onze bagage in.

Dit gaat echt supersnel! Fijn hoor, we houden nog genoeg tijd over om lekker wat te winkelen en te eten voordat we naar de gate gaan.


Het vliegtuig vertrekt keurig op tijd en de reis loopt voorspoedig. Dit keer vliegen we met een 747 terug. 

We landen zelfs eerder op Londen dan verwacht. Jammer dat Luc weer last krijgt van misselijkheid, een uur voordat we gaan landen. Hij moet helaas weer overgeven. Die blijkt dus echt luchtziek te zijn. Zo zielig voor hem.
De overstap in Londen verloopt spoedig en 2 uur later zitten we alweer in de lucht richting Amsterdam. We zijn blij dat we s'middags vliegen, code oranje wordt voor de avond voorspeld en Schiphol cancelled voor de avond al 40 vluchten.
We kunnen goed merken dat de lucht instabiel is. Er is veel turbulentie, we stuiteren alle kanten op! Vooral Luc heeft het er zwaar mee. Arm kind.

De landing verloopt dan gek genoeg weer superstrak en keurig. Nu nog spannend of onze bagage goed is overgeplaatst van vlucht 1 naar vlucht 2! En ja hoor, ook dat blijkt gelukkig weer goed te zijn gegaan. 45 minuten later zitten we in de taxi terug naar huis. Het is heel stil in de taxi hahaha. Wel logisch, het is een superlange dag geweest en de jetlag komt er al lekker in. Het is rond half zes, einde van de middag als we weer thuis zijn.

Heerlijk, oost west...thuis best! We kijken terug op een fantastische en onvergetelijke reis, echt heel bijzonder om dit zo met elkaar als gezin te doen! 

Nog een paar ervaringen / tips mocht je overwegen een dergelijke reis ook te maken:

Camper rijden:
- Het early bird pakket bij de camper vonden wij te moeite waard. Vroeg wegrijden bij de start, en 2x een taxi (bij het ophalen en inleveren van de camper) ontzorgt je vakantie!
- Het lijkt heel wat, rijden met een 30ft camper, maar het valt reuze mee. Natuurlijk is de camper groot, maar het land is daar volledig op ingericht (en voor nog veel groter dan die 30ft). Dus twijfel je nog? Gewoon doen!!
- Maak de afspraak met jezelf dat je weer gaat tanken als de tank half leeg is. Dat voorkomt ten alle tijden dat je voor verassingen komt te staan. Er zijn echt hele stukken van de reis waarbij je urenlang geen pompstation tegenkomt. 
- Google Maps als navigatie op je telefoon werkt subliem! Google maps kan ook offline navigeren.
- In de meeste gevallen mag je bij een rood stoplicht gewoon rechtsaf slaan. Als dit niet de bedoeling is dan staat er een stoplicht voor rechtsaf.
- Er zijn praktisch geen tolwegen in het westen. Op onze route alleen bij San Francisco. Zorg dat je altijd voldoende cash dollars bij de hand hebt. De Golden Gate Bridge kan niet cash of met creditcard, dat moet je vooraf via een website of een telefoonnummer doorgeven.
- Koop het gebruik van je generator niet af als je op (bijna) alle campings altijd full hook-up boekt. Wij hebben hem nog geen halfuur hoeven te gebruiken
- Tanken? Eerst binnen betalen en dan pas tanken. 

Campgrounds:
- Boek altijd full hookup als dat kan zodat je altijd alle gemakken van water, electra en afvoer hebt. Zeker bij een eerste camperervaring is dat gewoon fijn.
- Zorg met kinderen voor zoveel campings met zwembaden. De kinderen hebben daar veel plezier aan beleefd!
- Bereid het goed voor. Voorbeeld: wij wisten vooraf dat je niet met een 30ft camper Sequoia National park in mag. Wij hadden daarom thuis al een shuttle geboekt die ons vanuit het plaatsje waar wij stonden naar het park bracht. We hebben veel mensen zien tobben daar omdat ze dat niet wisten en de shuttle vooraf gereserveerd moet worden. Scheelt een hoop tijd en ergernis. 
- Boek in Vegas een hotel! Het is te heet om in je camper (ook al staat je airco aan) te overnachten. Het is echt heel fijn!!
- Last but not least, boek je campings van te voren. Zonde van je kostbare tijd in de States als je iedere dag moet gaan zoeken voor een campsite. 

Overig:
- Prijzen lijken op het eerste gezicht voordelig. Houdt er rekening mee dat belasting pas bij de kassa wordt betaald en dat men (bij bediening) tussen de 15 en 20 procent fooi verwacht. 
- Bezoek niet alleen de natuurparken maar zorg tussendoor ook voor voldoende activiteiten zoals (in ons geval) een jeep tour, een bezoek aan Alcatraz of een Rodeo show etc. De kinderen vinden dat onvergetelijke momenten van de reis.
- Installeer Uber op je telefoon! Het werkt geweldig goed, we hebben er in de steden veel gebruik van gemaakt.
- Zet een dashcam aan! Erg leuk om thuis delen nog eens terug te kijken.
- Kopieer al dat prachtige foto- en videomateriaal elke dag van je SD-kaart naar een externe harde schijf. Je moet er niet aan denken dat je SD kaart het in de hitte begeeft...

Reageren is uitgeschakeld voor deze weblog.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!