Zion

Door The Bimms go USA - A couple of years ago

Zion part 2

Sydney de shutlle bus driver brengt ons om 8 uur sharp naar de ingang van Zion National Park. Wat een vrolijke chauffeur 😊. Sydney komt uit Australie en hij en zijn vrouw doen vrijwilligerswerk op de camping in ruil voor een gratis verblijf. Hij noemt zichzelf een professional camper. Is jarenlang scuba dive instructor geweest met zijn vrouw en ze reizen nu al meer dan 10 jaar de hele wereld rond in hun camper. Hij weet ons van alles te vertellen over het park en dus kunnen we op pad!

In het park nemen we de shuttlebus.  De shuttlebus rijdt langs alle punten waar je mooie uitzichten hebt of trails kunt lopen. Je kunt overal on and off hoppen , goed geregeld! Zion is weer anders dan Bryce. Het lijkt misschien wel een beetje op de Grand Canyon maar dan wat overzichtelijker. Heel veel hoge rode rotsen met veel groen tussendoor. Ook weer heel mooi. Van alles te bekijken en te doen qua trails. Wij hebben gekozen om vandaag The Narrows trail gaan lopen. We weten niet precies wat we moeten verwachten, alleen dat het een tocht door het water zal zijn. En dat je hierbij voornamelijk in de schaduw loopt tussen de rotsen, wat erg fijn is met deze hitte. Er wordt constant  gewaarschuwd om goed te drinken en om je bewust te zijn van de risico's, er schijnt nog wel eens een flood te zijn in The Narrow. Maar het risico daarop is vandaag low, oh gelukkig maar ...

De meiden gaan op de sneakers en wij op hele oude teva sandalen, wat de meiden heel mooi vinden.. We lopen door een kloof met stromend water, veel stenen, super mooi, voorzichtig lopen, en ons verbazen over het feit dat hier zelfs mensen op blote voeten of met slippers lopen. Terwijl er ook heel veel super profi zijn uitgerust met neopreen broeken en schoenen en stokken. Anyway: wij redden ons prima en lopen een uur de kloof in en dan weer terug. Daarna lunchen we lekker bij de lodge in rocking chairs ( tip van Sydney ).

’s Middags onze tweede chillmiddag by the pool, waar de meiden wel even heel erg van genieten en wij ook. Morgen on to Vegas! Onze buren op de camping komen er vandaan, zij werken allebei voor de airforce. Las Vegas heeft een grote luchtmachtbasis met oefengebieden en testgebieden vanwege het stabiele weer.

Het is hier al best warm , 38 graden, maar in Las Vegas schijnt het nog een paar graden erbij te zijn. Oops.. we will see, keep you posted!

Reacties

Jennie A couple of years ago

Weereen mooie dag.!! Wel stoer hoor volgens mij komen jullie thuis met en heel goede conditie. 💪👐👊
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!