Yosemite en daarna back home

Door The Bimms go USA - A couple of years ago

We vertrekken redelijk op tijd in de ochtend voor een op papier korte autorit van Mono Lake naar Yosemite Park. Deze rit gaat over de unieke Tiago Road. Deze weg is eigenlijk maar 3 maanden (maximaal) per jaar open vanwege de hoogte en bijbehorende sneeuwval. Zoals zo vaak is de werkelijk reistijd wat langer. In dit geval met name door de fantastische weg. We hebben een aantal stops gemaakt om ons te verbazen over de uitzichten. Halverwege kwamen we tijdens een  korte wandeling een locale “Ranger” tegen die als vrijwilliger in een berghut uitleg kon geven over de regio. Op zijn advies zijn we door gereden tot bijna onderaan de pas bij Tuolomne Grove. Hier kon je een wandeling doen langs zogenaamde Sequoia bomen. Deze bomen zijn tussen de 2000 en 3000 jaar oud en echt enorm dik en hoog. Vooraan bij dit deel proberen ze je duidelijk te maken wat er zoal gebeurd is de afgelopen 2 tot 3 duizend jaar. Pas dan besef je echt hoe onvoorstelbaar oud die bomen zijn. In ieder geval, even lekker lopen. Bergje af, bergje op. Alles bij elkaar ongeveer  1 ½ uur lopen. Net mooi voor in de middag.

Daarna door naar Yosemite park. Vooraf had met name het vrouwelijke deel van het gezelschap wat scepsis over dit park. Op de ‘plaatjes” staan bergen, bomen, rivier, watervalletje etc. Kortom, net de Alpen….. In het echt is het een adembenemend mooi park. We waren echt onder de indruk.

Bij de ingang van onze campground even een formulier invullen dat we op de hoogte zijn dat we ons in “the land of the Bear” bevinden en ons dus aan alle reglementen zullen houden. Zo heeft iedere kampeerplek een zogenaamde Bear Locker (berenkast) Dit is een stevig stalen kast die sterk verankerd in de grond staat. Hier moet je al je eten in bewaren. Omdat wij een camper (RV) hebben, mag dit ook in de camper. Net als bij de North Rim heb je als mens hier het gevoel te gast te zijn.

Rond je camper lopen de eekhoorns bijna tussen je benen door. Bij vertrek op de laatste dag liepen de herten en reeen tussen de tentjes door en op onze laatste avond zag wij (Bart en Meyke) een dier achter onze camper naar ons toe lopen in het donker. (het leek op een soort vos, kan ook een wasbeer geweest zijn of, zoals ik een dag later dacht, een sabeltandtijger. In ieder geval, je bent dus in de wildernis. Echt onvergetelijk.

Wij zijn hier 2 nachten geweest. Op onze 2e dag hier hebben we na een koffiebreak in de ochtend in de tuin van het enige hotel in het dal (Majestic Yosemite Hotel) een mooie wandeling gemaakt. Deze tocht ging naar de Vernan Falls. (watervallen) Of hier uberhaupt nog wat van over zou zijn aan het eind van de zomer was vooraf onduidelijk. Na een mooie wandeling van een ongeveer een uur kwamen we bij de watervallen aan. (na wat geklauter over rotsen e.d.) En, de waterval was er nog. Echt super mooi. Even een foto momentje en weer terug naar de camping, eten, kampvuurtje, marshmallows roosteren, mooie verhalen met elkaar delen, sabeltandtijger wegjagen en lekker slapen.

En dan weer op weg naar SF naar onze laatste camping. Deze ligt net buiten de stad.( Anthony Chabot campground ) Prima voor een overnachting vlak voor vertrek. Koffertjes pakken, douchen, slapen en vanochtend de RV ingeleverd bij Road Bear…..

En daar zitten we dan nu op de luchthaven. Even het blogje bij te werken. Geen wifi hier. Komt later wel. Ben je al klaar Pap, duurt lang, pfff. Gaan we nu door douane. Er is hier ook werkelijk helemaal niks te doen, gaan we eten, lets go. PFf,, Ik moet plassen, hoe laat vliegen, heb ik mijn tickets, waar is het paspoort….

Kortom, tijd om weg te gaan. Wat een onvergetelijke reis hebben we samen meegemaakt. Onze eerste trip naar de VS maar wat een geweldig land, we have to back once.. but for now home sweet home.. back to Zwollywood.

 

 

Reacties

Jennie A couple of years ago

Een hele belevenis voor jullie. Ben ben best jaloers, zoveel moois gezien !!! wat fijn dat je dit met je gezin konden doen . Ook voor Marjolijn en Meyke een vakantie om nooit te vergeten. Goede reis terug .Ik hou van jullie 💗💋💋
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!