Vancouver: Civic Holiday

Door Familie Bakker - A couple of years ago

Strakblauwe lucht, 27 graden, prima weer om Vancouver te ontdekken. Aniek en Frank beginnen met een ochtendwandeling naar de Haven. Ze komen er achter dat het vandaag een civic holiday is, een soort extra vrije dag voor de Canadezen (leuk zouden ze in Nederland ook moeten invoeren). 

Bij de overburen op het terras (Starbucks) hebben we heerlijk met z'n allen ontbeten. Ons Hotel ligt aan Robson Street en dit is 'de winkelstraat' van Vanocuver. Ze hebben hier allemaal leuke winkels van souvernirwinkels tot een winkel met 1 Tesla er in. Ja we zijn inderdaad hier naar binnen gegaan.

Daarna eerst naar de Vancouver Lookuit gelopen. Dit is een toren van 168 meter hoog en vanuit daar heb je een mooi zicht over heel Vancouver. Alleen al de glazen lift aan de buitenkant van het gebouw is een attractie die niet zou misstaan in Walibi. Helaas vergeten wij op een knopje te drukken dus voordat we er boven uit kunnen stappen, gaan we al weer met de lift omlaag en daarna nog maar een keer weer omhoog. Als we uiteindelijk uit de lift stappen kijken we uit over heel Vancouver dat omringd is door water en bergen. Supermooi. 

Door onze Jetlag, Roels verkoudheid en de warmte verdelen we de dag in etappes. Na de Vancouver Lookout gaan we dus eerst terug naar het hotel. Frank en ik besluiten om even naar de Olympische Fakkels te lopen. 

Onze volgende activiteit is een 10 km lange fietstocht om Stanley Park. Als ze bij de fietsverhuur horen dat we Nederlands zijn geven ze ons lachend de fietsen mee en zeggen ze tot over een half uur. Natuurlijk doen we er langer over omdat we regelmatig stoppen voor leuke fotomomentjes bij de Totempalen, Girl in a wet suit, Lighthouse en Lions Gate Bridge. Daarna komen we bij leuke fontijnen (met kids dryer), strandjes en een openbaar zwembad en wij weten nu wat alle inwoners van Vancouver doen op Civic Holliday. Wij fietsen dus rustig verder lang het Lost Lagoon meer en als we na een uur om heel Stanley Park gefietst hebben fietsen we nog even door naar de Haven en de olympische vlammen bij Canada Place. Hier zijn vandaag grote cruise schepen aangemeerd.

Na het inleveren van de fietsen en opfrissen in het Hotel lopen we naar Gastown (the place to be voor hip Vancouver). De trekpleister van Gastown is een oude stoomklok die  elk kwartier een mellodie speelt. Bij Local (want wij voelen ons na 1 dag al helemaal thuis in Vancouver) eten we een supergrote hamburger. Terwijl ik nog aan het denken ben hoe ik zo'n broodje hamburger moet opeten hebben Roel en Aniek hem al helemaal op. Zij spoelen hem snel weg met cola (met gratis refill). 

Op de terugweg naar ons hotel komen we weer langs de Vancouver Lookout en omdat het kaartje de hele dag geldig is besluiten we om nog een keer naar boven te gaan en Vancouver by night te kijken. Mooi met al die lichtjes en een leuke afsluiting van onze dag.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!