Whistler: 2010

Door Familie Bakker - 08-08-2018 07:32

Vandaag gaan we Vancouver verlaten dus halen we na het ontbijt de auto op. Bij het uitchecken heeft de aardige Nederlandse receptionist ons nog wat handige tips gegeven voor leuke uitstapjes tijdens de route naar Whistler.

Zijn eerste tip was het Cypress View Point net buiten Vancouver. Dit was echt een geweldig uitkijkpunt. We keken onze ogen uit. Ook de andere toeristen vonden het geweldig want je hoorde het ene OMG na het andere.

Onze tweede stop was bij de Shannon Falls. Deze waterval was wat moeilijk te zien tussen de bomen en daarom wilden we bijna de 2e waterval (de Brandywine Falls) voorbijrijden. Toch maar goed dat we even gestopt zijn want deze waterval zag je van bovenaf. Met veel lawaai zag je het water naar beneden denderen, mooi om te zien.

De route van Vancouver naar Whistler is sowieso een mooie route met groen-blauwe meren, hoge bergen met sneeuw en veel stoere trucks op de weg.

Daarna doorgereden naar ons hotel in Whistler Village. En het was warm dus eerst even plonsen. Whistler is een echt wintersportplaatsje met allemaal hotels, restaurantjes en winkels. We kozen een restaurant waar je vanaf het terras zo op de piste keek. Tenminste 's winters want nu hadden ze er van zand 1 grote crossbaan van gemaakt waar zo ongeveer het halve dorp op hoge snelheid op de mountain bike vanaf ging. 

Na het eten doorgelopen naar Whistler Olympic Plaza. In 2010 werden namelijk in Whistler de ski-onderdelen van de Olympische Spelen gehouden. En waar kun je de dag nu beter mee afsluiten dan met een fotosessie bij de Olympische ringen en Medal Plaza (voor mij de Highlight van de dag). Onze Olympic Journey is al voor 50% geslaagd!

Reacties

Remco 08-08-2018 09:16 {{button-54312}}

Mooie foto's, ziet er geweldig uit. Veel plezier nog en een goede reis.
Hoe is het verder met jullie olympische ambities?

Lyda en Joop 08-08-2018 12:12 {{button-54326}}

Mooie foto’s van de plaatsen van de olympische spelen en ook het verslag was weer duidelijk. Wij genieten mee.

Sprakels 08-08-2018 14:33 {{button-54335}}

Gave foto’s zeg! prachtig! En die pistes in Whistler spreken vooral Debbie erg aan, niet te stijl 😄.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan