Whistler: Wildlife op grote hoogte

Door Familie Bakker - A couple of years ago

Vandaag hebben we een superdag gehad in Whistler. We zijn vroeg opgestaan en hadden vanochtend het zwembad voor ons alleen. Daarna snel even bij de supermarkt wat broodjes en jus d'orange gehaald en meteen met de Gondel omhoog gegaan. Opeens zagen we wat bruins onder ons, was dat nou een Beer. Ja hoor er liep gewoon een Grizzly Beer onder onze Gondel!

Boven aangekomen  hebben we een bankje met een mooi uitzicht uitgekozen om te ontbijten. Toen was het tijd voor wat actie en zijn we een smal pad afgelopen om bij een stoeltjeslift aan te komen die ons naar de Suspension Bridge bracht. Nu zijn we na de skyline brug bij Reute vorig jaar wel wat gewend qua hangbruggen dus dit was 'a piece of cake' voor ons. We hadden vanaf de Suspension Bridge een waanzinnig uitzicht. Daarna weer terug met de stoeltjeslift en het is toch echt anders als je met een stoeltjeslift over rotsen gaat dan over sneeuw. Toen we het smalle pad weer omhoog liepen zagen we nog wat Bevers op 5 meter afstand.

Ook hebben we op grote hoogte nog een fotosessie met de Olympische ringen (ja die staan ook bovenop de berg) en de Mascotte van de OS 2010 gedaan.

Het leek ons ook wel eens leuk om met een Gondel van de top van de ene berg over een diep dal naar de top van de andere berg te gaan dus namen we de Peak to Peak Gondola. Het wordt al bijna gewoon het mooie uitzicht dat je dan hebt. Omdat het hier zo mooi is besluiten we op het terras op zo'n 2000 meter hoogte te lunchen. En hoewel we heel hoog zitten en er hier sneeuw ligt, is het toch hardstikke warm. 

Maar als we vervolgens weer beneden in het dorp aankomen blijkt het daar nog veel warmer te zijn. Dus een middagje chillen  by the pool (lees zwemmen, lezen en slapen) is wel een prettige middagbesteding. 

's Avonds zijn we weer even het dorp ingegaan voor heerlijke fish and chips en spare ribs en hebben we tijdens het diner nagedacht over een titel voor dit verslag van de dag. De suggesties van Roel:  1 mountain maakt nog geen zomer, Frank: A mountain a day keeps the doctor away., Marion: We can climb any Mountain en Aniek: My Mountain my..... en High Mountains...... (Steef jij mag het weer afmaken) zijn het helaas niet geworden.

 

Reacties

Lyda en Joop A couple of years ago

Wij genieten van jullie mooie foto’s.

Sprakels A couple of years ago

Brrrr een beer! Hier in lake tahoe heeft een beer een auto opengebroken 😬! Mooie natuur daar! Wat genieten zeg, aan de foto’s te zien en de verslagen te lezen. En zoals mr. Barry Stevens altijd zei (met Engels accent)...,vooral doorgaan!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!