Parksville: Wie is de Bob?

Door Familie Bakker - A couple of years ago

Vandaag doen we het eerst rustig aan, dus als de dame van de housekeeping op de deur klopt zeggen we: You can clean the room in half an hour (niet echt natuurlijk).

Even een weetje: Wat doen snowboarders 's zomers? Ze gaan op de mountainbike over grote heuvels en doen gevaarlijke sprongen met hun mountainbikes. Dit heet het crankworx festival en dat begint dus morgen in Whistler. Voordat alle Cranks het dorp overnemen verlaten wij Whistler. Maar niet voordat we de Bobsleebaan gezien hebben. Vanaf 13.00 uur mogen gasten mee voor een ritje op de Bobsleebaan. Helaas kunnen we niet tot 13.00 uur blijven dus we missen de boot of eigenlijk de Bob.

Gelukkig missen we niet de echte boot die ons vandaag naar Vancouver Island brengt. Voordat we de boot op kunnen moeten we eerst een uur wachten. Dus we benutten de tijd goed door naar de haven te lopen en de nodige vitamientjes (bakje aardbeien) te nuttigen terwijl we kijken naar alle boten die binnenkomen. Als we eenmaal op de boot zijn, zoeken we een mooi plekje helemaal vooraan. Opeens roepen ze om dat er walvissen een paar miles verderop zwemmen en wij zitten eerste rang. Geweldig om te zien hoe ze met hun staart op het water slaan en water omhoog spuiten.

We komen met de boot aan in Nanaimo en rijden naar Parksville. Hier logeren we in Quality Resort Bayside (aan de baai dus). Als we naar onze kamer lopen en ontdekken dat we aan de voorkant, met uitzicht op de baai, een kamer hebben worden we zo enthousiast dat we de kamer inrennen om het uitzicht te zien. Na 5 minuten komen we erachter dat onze koffers nog op de gang staan en rollen we die toch maar de kamer in. Wow wat een uitzicht, echt schitterend. Vanaf ons balkon waar ik dit verslag type, kijk ik uit over het water waar mensen op een surfplank staan te peddelen en zie ik in de verte de bergen van het vaste land (die 100 km van ons af zijn). Wat mooi.

We zitten hier maar 1 nacht maar we gaan volop genieten van het uitzicht. We besluiten direct te reserveren voor het diner op het terras van ons hotel (ook met uitzicht op de baai). Tot die tijd zitten we op ons balkon met het gewelidge uitzicht (of had ik dat al gezegd).

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!