Vancouver Island: There we go, nice and slow

Door Familie Bakker - A couple of years ago

Eigenlijk had ik Roel en Aniek gevraagd het verslag van de dag te schrijven maar ze hebben helaas geen inspiratie.

De dag begint met een heerlijk zelfgemaakt Europees ontbijt met scrambled  eggs, croissants, toast en yoghurt, in onze kamer.

Toen gingen we op weg naar Victoria dat in het zuiden van Vancouver Island ligt, vanuit Ucluelet dat aan de westkust ligt. Helaas gaat er geen highway van west naar zuid maar moeten we eerst terug naar Parksville (waar we het hotel met het mooie uitzicht hadden) dat aan de Oostkust van Vancouver Island ligt. Vervolgens door naar Nanaimo,  waar we van de veerboot kwamen en dan naar Victoria. Het grootste deel van de route kenden we dus al en omdat het een eenbaansweg was en er een camper voorop reed in de file duurde het erg lang (vandaar de titel :).

Halverwege hebben we wel een supermooie picnic plek gevonden aan Cameron Lake. Dit is een heel helder meer omringd door bergen. Zittend op een boom hebben we hier genoten van het mooie uitzicht en de lekkere broodjes van de Walmart. Het weer is gelukkig vandaag beter en langzaam gaan de wolken weg en komt de zon tevoorschijn.

In Victoria logeren we in Hotel Zed. Dit is een retro hotel met allemaal felle kleuren en retro spullen in de kamer (zoals een oude telefoon met draaischijf). We hebben deze telefoon zelfs al gebruikt om onze Whale Watch van morgen te bevestigen.

Hotel Zed heeft ook een Zedinator die Roel en Aniek al uitgeprobeerd hebben. Dit is een waterglijbaan vanaf de 1everdieping die in het zwembad uitkomt. Frank vindt vooral de shuttle  busjes van Hotel Zed heel mooi. Natuurlijk van VW.

Om te dineren rijden we naar downtown Victoria en eten op een gezellig  terras onder de heaters. Als wij afrekenen nemen de muizen het terras over om de restjes op te eten (gelukkig hebben ze gewacht tot wij weg gingen). We lopen nog een klein stukje door het centrum van Victoria dat Engels aandoet met dubbeldekker bussen en big ben klokken. Maar het is al laat dus besluiten we om terug naar het hotel te gaan en morgen verder Victoria te gaan verkennen. Als we terugrijden komen we middenin een controle van de politie terecht. Terwijl de politieman aan Frank vraagt of hij gedronken heeft zien we rechts van ons dat iemand in de boeien geslagen wordt. Wij mogen gelukkig doorrijden.

In de lobby van het hotel zien Roel en Aniek hun eerste langspeelplaat (wat een grote CD is dat) en drinken we nog een kop heel sterke koffie tijdens het kaarten.  En dan is het tijd om te gaan slapen. Morgen weer een nieuwe dag met een Whale Watch. De duitse receptionist vertelt ons dat hij vorig jaar tijdens de whale watch Orka’s op 2 meter afstand gezien heeft, dus dat beloofd wat voor morgen.

Reacties

Lyda en Joop A couple of years ago

Weer een dag vol spannende belevenissen .
Nu op naar de whale watch, veel plezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!