Victoria; They are coming our way ...............................

Door Familie Bakker - A couple of years ago

 

Vandaag geen wekker gezet en we worden dus rond 9 uur wakker. We hadden nog croissantjes en jus d’orange dus we hebben ontbeten op onze kamer. Daarna met de auto naar Victoria gereden.

Eerst even in Victoria langs de boardwalk gelopen en toen was het tijd voor onze Whale Watch. We kegen weer een leuk rood pak aan. Er waren 4 bankjes en er werd verteld dat het er voor in de boot ruiger aan toe ging dan achteraan. Wij wilden dus voorin en Roel zat gezellig tussen Aniek en mij in op het 2e bankje en Frank met nog 2 andere Nederlandse mannen helemaal voorin op het 1e bankje. In de haven ging het nog rustig, daarna vertelde onze schipper (of bootpiloot zoals Roel en Aniek hem noemden) ons dat we onze pakken goed dicht moesten doen en alle losse voorwerpen moesten vasthouden of opbergen want vanaf nu ging de boot los. Op volle snelheid voeren we ongeveer een uur de zee op. We gingen op zoek naar een grote walvis. Dit was of de bultrugwalvis, die we ook al vanaf de veerboot gezien hadden, of de Orca’s. Niet allebei want ze zwemmen  niet dicht bij elkaar. Voor kleinere dieren zoals zeehonden, dolfijnen of otters stopte de boot niet. We zagen dus af en toe wel een kleine dolfijn maar gingen er snel langs heen.

Halverwege vroeg hij ons nog of we het erg  zouden vinden als we iets later terug zouden zijn. Niemand vond dat erg dus hij ging nog een stuk verder. Toen opeens zette hij de boot stil en zei: They are comming our way. We moesten goed om ons heen kijken en ja hoor opeens zagen we een aantal Orca’s (ook wel killer whales genoemd). De Orca is de Apex preditor oftewel de baas in de zee. Niemand jaagt op hen en zij jagen op de andere dieren. Geweldig om de Orca’s te zien. Na een aantal minuten duiken ze onder om 5 tot 10 minuten later weer ergens boven te komen. We waren dus constant aan het turen totdat iemand ze weer zag. Eerst was de groep bij elkaar en daarna hadden ze zich gesplitst. Zodra de Orca boven kwam hoorde je ze uit het water komen ook al waren ze ongeveer 50 meter van onze boot vandaan. Op een gegeven moment keken we om ons heen en lagen er wel 4 boten. Omdat je bij een Orca niet te dicht bij moet komen probeerde onze schipper met een ruime boog om hen heen te varen, zodat we ze van alle kanten konden zien. We zijn heel wat over de Orca te weten gekomen zoals dat ze meestal in groepen (families) bij elkaar blijven en dat ze zig-zaggend zwemmen en gebruik maken van het getij om met de stroom mee te zwemmen. Na een uur moesten we helaas weer terug. De terugreis werd een ruige rit. De voorkant van de boot kwam regelmatig omhoog (het was net een achtbaanrit) en aan het eind maakte hij nog een extra rondje om vervolgens weer rustig de haven binnen te varen. Al met al waren we 4,5 uur op zee geweest maar het was fantastisch.

Omdat we na dit avontuur wel honger hadden gingen we op zoek naar een leuk restaurant in Victoria. We kwamen uit bij een Irisch Pub waar ze ook fish and chips, pizza en mac en cheese hadden. Op het terras bekeken we de foto’s die we van de Orca’s gemaakt hadden. Als we goed inzoomden konden we de zwarte vinnen zien. 

Daarna weer terug naar ons hotel. In de hotelkamer staat een lijstje met dingen die je gedaan moet hebben en 1 ervan is de Zedinator uitproberen. Dat heb ik dus gedaan. De zedinator is een glijbaan in het donker. Als je er in gaat zie je niets en draai je alsmaar rondjes. Net als je denkt, waar ben ik nu dan krijg je een plens water in je gezicht en zit je bikinibroek onder je oksels en ben je dus aan het einde van de glijbaan. Gelukkig zijn er geen foto’s van gemaakt.

Daarna even bijkomen in de hot tub. Nou ja bijkomen zit er een man in die vorige week bij het vissen zijn duim is kwijtgeraakt doordat hij klem zat in het visnet. Hij vroeg of we het wilden zien (nou nee  ik wil even rustig bijkomen in de hot tub).

Na nog een bakje vitamientjes (aardbeien) gaan we heerlijk slapen. 

Reacties

Annie en Jaap A couple of years ago

Wat een spannende dag. SCHITTREND.

Annie en Jaap A couple of years ago

Oeps een foutje.
Hebben jullie mooie foto s gemaakt van de orka s?

De Tommies A couple of years ago

Wat hebben jullie weer een fantastische dag gehad met de boot naar de Orca's!! Jullie komen ogen en oren te kort. Geniet!

De Tommies A couple of years ago

Lieve Bakkertjes, wat fantastisch dat wij met jullie mee mogen genieten! Super! Wij kunnen niet wachten om de mooie foto's te zien in Nederland. Maar voor nu eerst lekker op pad tussen de beren en Orka's in het mooie Canada. Heel veel reisplezier! Groetjes van de Tommies

De Tommies A couple of years ago

Wohw!!! Wat een mooie foto's!!!

Sprakels A couple of years ago

Gave dag weer zeg! Ik had er wel iets van begrepen uit ons haperige whatsapp video gesprek. Is t nu dag prachtig Canada en op naar t drukke, overdetop, showbizz en gokpaleis Las Vegas??? Roel en Aniek de rookercoaster van New York New York is supergaaf vlgs lauren&Stefan.
Veel plezier nog tijdens de rest van jullie Olympic Tour! Xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!