Zion NP: Assco

Door Familie Bakker - A couple of years ago

Vanochtend in onze kamer ontbeten en daarna uitgecheckt. De auto met koffers laten we wel bij het hotel staan en we nemen de Springdale shuttle bus (die voor ons hotel vertrekt) naar Zion National Parc. Daar overstappen op de parkshuttle bus die ons naar The Narrows brengt. Dit is onze hike tocht voor vandaag. We wandelen door een kloof die steeds nauwer wordt. Op een gegeven moment houdt het pad op en moeten we verder door het water. Frank en Roel willen hun schoenen liever niet nat  maken en  zoeken een boomstronk uit om een break te nemen en te genieten van het mooie uitzicht. Aniek en ik waden wel een eind door het water heen en maken mooie foto’s. Na 2 bochten besluiten we toch maar terug te gaan naar Frank en Roel. Met z’n vieren maken we nog wat leuke selfies in de kloof en dan nemen we de shuttle bussen terug naar ons hotel. Daar nog bijna gestapt  op een ratelslang die gelukkig ook bang is voor mij.

De temperatuur is inmiddels opgelopen naar 36 graden dus we vragen bij ons hotel of we voordat we op pad gaan, nog even mogen zwemmen. Dat mag en we krijgen zelfs handdoeken mee en kunnen ons heerlijk even opfrissen in ons prive zwembad. Want er is verder niemand. Daarna  gaan we op weg naar onze volgende bestemming. Eerst rijden we met de auto door Zion NP heen. Wat is Zion toch ontzettend mooi. De wandelingen die wij gemaakt hebben waren in het rotsachtige gedeelte met groene kloven, watervallen  en riviertjes waar je door heen kunt lopen. Met de auto rijden we door een ander gedeelte met beige en rode bergen en het lijkt wel alsof de berg bestaat uit t allemaal stukjes die over elkaar heen zijn geschoven. Er is zelfs een berg met vierkante vakjes, net een schaakbord.

O ja, had ik al verteld dat onze auto stoelverkoeling heeft (of assco of kontkoeling zoals Frank en Aniek het noemen). Is niet verkeerd met temperaturen tussen de 30 en 40 graden :)

De weg die we vandaag rijden naar de Grand Canyon is weer schitterend met mooie uitzichtpunten op Canyons, spooky dennebossen die voor een deel afgebrand zijn  en daarna glooiende Alpenweides, heel bijzonder. Vlakbij de North Rim van de Grand Canyon komen we in een enorme regen/hagel/onweersbui terecht. Niet lang daarna haalt de ene na de andere politie-auto met zwaailamp ons in. Roel zegt nog he een escort naar onze Lodge. Onze aankomst bij de North Rim Lodge is minder leuk omdat de bliksem vlakbij de huisjes is ingeslagen en er een toerist gewond is geraakt. Oppassen dus. 

Wel blij worden we als we onze cabin zien waar we vannacht slapen. Dit is echt een ‘terug in de tijd’ huisje. Helemaal van hout met een houten veranda met 2 schommelstoelen en een open haard. En we hebben ook een leuke voortuin waar toevallig de Grand Canyon in ligt. Omdat inmiddels de zon weer is gaan schijnen kunnen we nog genieten van de mooie zonsondergang. De parkranger vertelt ons nog dat de North Rim hoger ligt dan de South Rim en minder toeristisch is.

Als avondeten bestellen we een enorme pepperoni pizza en proberen deze met z’n 4-en op te eten.  Dat lukt bijna. Omdat we hier in een ‘terug in de tijd’ huisjes zitten is er geen wifi. Vandaar dat dit verslag later is en wij de avond met kaarten en kijken naar de mooie sterrenhemel boven de Grand Canyon hebben ingevuld. 

Reacties

Sprakels A couple of years ago

Wat een avonturen weer zeg! Jullie maken heel wat mee. Mooi om te lezen dat jullie ook zo genoten hebben van het prachtige Zion. De weg erna vonden wij ook zo prachtig met al die ruwe rode gesteentes. Lijkt me super zo’n terug in de tijd huisje zeg!

Veel plezier met de rest van jullie trip!
X

Lyda en Joop A couple of years ago

We dachten al dat jullie geen WiFi hadden. Wat hebben jullie veel meegemaakt. Geniet nog maar lekker.

Annie en Jaap A couple of years ago

Wat is het daar mooi. Schitterend.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!