Monument Valley: Free hot breakfast wifi

Door Familie Bakker - A couple of years ago

Vanochtend moesten we toch vroeg opstaan omdat we om 8 uur met een Jeeptour door Monument Valley mee gingen, dus meteen maar even naar de opkomst van de zon achter de buttes gekeken. Toen was het tijd voor de Jeeptour. Onze eerste stop was bij een indianenhut die we van binnen mochten bewonderen. Dit was een ronde hogan (verblijf van de Navajo indianen vroeger) die ze een female hogan noemen. Je had ook een male hogan dat was een driehoekige hogan omdat die sneller te maken was voor als ze niet lang op 1 plaats verbleven. Er waren 2 jeeps dus Frank en ik stapten in een andere Jeep dan Roel en Aniek. Niet zo slim want zij hadden de rugzak met water, maar gelukkig zagen we elkaar 2 stops later terug en zijn vanaf toen maar in dezelfde Jeep gaan zitten.

Verder stopten we bij allemaal buttes. De indianen hebben best veel fantasie want de ene rots leek op een olifant, een ander op een duikboot, 3 nonnen, Indianenhoofd en Snoopy. Ook stopten we bij rotsen waar oude tekeningen in stonden, bij een natuurlijk boog en bij een rots met een gat aan de bovenkant, net het Pantheon vond Aniek. In deze dessert groeien ook witte bloemen die ze Gypsy Weed noemen. Ik noemde ze Indian Wiet maar dat bleek erg lachwekkend te zijn. We zagen mooie plekken die we kenden uit verschillende (western) films. Toen was het weer tijd om met de Jeep terug te gaan. We kregen een gratis Navajo Massage. Elke keer als onze chauffeur HiHa riep stuiterden we over de rosten of zandbulten heen. Helemaal soepel, door de Navajo massage, en met een nieuw kapsel, door de wind, kwamen we rond 12 uur weer bij ons hotel aan. Hè waren we nu zo bruin geworden of was dit van het zand? Nou ja geeft niks het duurt vast niet lang voordat we een zwembad inplonsen en het zand weer af kunnen spoelen. 

Omdat we een dreigende donkere lucht boven Monument Valley zien, gaan we gauw de auto in op weg naar onze volgende bestemming. Onderweg weer een aantal stops voor mooie fotomomentjes en rond 3 uur komen we in Moab aan bij ons hotel die adverteerde met Free Hot Breakfast Wifi. Wij zijn benieuwd!

Net toen we naar het zwembad wilden gaan begon het heel hard te waaien en even later stroomde de regen met bakken uit de lucht en zagen we ook lichtflitsen. De donkere lucht had ons helaas achtervolgd. Met de lichtflitsen was het te gevaarlijk om te gaan zwemmen natuurlijk. Maar niet getreurd want ik had een indoor hot tub ontdekt waar we ook indoor naar toe konden lopen dus daar hebben we lekker even het zand van de Jeeptour afgespoeld. Omdat het best wel drukke dagen zijn met vaak vroeg op staan hebben we vandaag even een middagdutje/relaxmomentje ingelast om even bij te komen. 

Daarna zijn we Moab ingegaan om een leuk restaurant te zoeken. Roel vond een echte Amerikaanse dinner genaamd Spoke on Center waar we heerlijk gegeten hebben. Moab is een echt Amerikaans stadje met vierkante gebouwen aan 1 grote Mainstreet. Na het eten was het buiten al donker, dat is het hier namelijk al om 9 uur, dus alle winkels en restaurantjes gaan dan dicht. Onder het mom het zand van de Jeeptour is erg hardnekkig zijn we nog even in het verwarmde zwembad gedoken. Met nog een potje kaarten met onze bling bling Las Vegas kaarten sloten we de dag af. 

Reacties

Mariska A couple of years ago

Leuk hoor om jullie reisverslagen te lezen! Have fun!

Lyda en Joop A couple of years ago

Weer heel wat beleefd.
Op naar de volgende bestemming.

Sprakels A couple of years ago

Leuke, lange dag weer! Hadden jullie ook nog de kamelenrots gezieb? En de cowboy te paard op y puntje vd rock?
Op naar Salt Lake Ciry toch? Geniet nog ff van de laatste dagen en tot zondag!!

Liefs van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!