Moab: Devils Garden

Door Familie Bakker - A couple of years ago

 

Na een heerlijk ontbijt in ons hotel vertrokken we direct want we hadden een druk programma vandaag. Maar liefst 3 parken wilden we gaan bezoeken

 

Als eerste naar Arches NP gereden. Normaal gesproken kun je hier alleen vroeg in de ochtend wandelen omdat je op gravel wandelt tussen de rode rotsen, die als de zon er op schijnt, als een sauna aanvoelen. Maar, en dit klink vast gek, wij hadden geluk dat het vandaag bewolkt was. Eerst reden we helemaal naar het eind van het park naar Devils Garden. Hier waren 3 wandelroutes en wij kozen voor de easy route naar de Landscape Arch. Als ze iets in Amerika een easy route noemen hou er dan rekening mee dat je over mul zand of een trappetje van rotsen stijl omhoog en omlaag moet lopen. En als je 1 stap verkeerd zet er meteen een waterval van stenen naar beneden komt. Je wilt niet weten hoe de difficult route is (klauteren over rotsen waarbij je moet springen van de ene naar de andere rots met aan weerszijden diepe kloven). Ze hebben ook nog een primitive trail maar daar heb je een vergunning voor nodig. Maar goed wij deden de easy trail dus en die leidde ons naar een mooie natuurlijk boog. Ondanks de bewolking hadden we het toch al behoorlijk warm aan het eind van de trail. Daarom besloten we om niet de 2 a 3 uur durende wandelroute naar de Delicate Arch te doen maar de 15 minuten route naar het Upper Delicate Arch Viewpoint. Ook weer een hele klim omhoog. Maar onze mooiste route in Arches NP was die naar de North en South Windows. Dit zijn 2 bogen vlak naast elkaar met een rots ertussen en als je van een afstand hiernaar kijkt lijkt het net een bril. Onder de South Window konden wij doorlopen en mooie foto’s maken.

 

Daarna hadden we genoeg bogen gezien en zetten we koers naar ons volgende park: Canyonlands. Dit is een heel groot National Parc en wij kiezen voor het deel dat Island in the sky heet. Dit deel heeft echt geweldige viewpoints genaamd Green River Overlook, Grand View Point Overlook en Shafer Canyon Overlook. Sommige uitzichten lijken op de Grand Canyon. Wat prettig is aan Canyonlands, is dat het hier heel rustig is. Na 3 mooie uitzichtpunten bekeken te hebben, laten Roel en Aniek ons weten er genoeg van te hebben. Toch besluiten we nog het Dead Horsepoint State Park,  dat vlak naast Canyonlands ligt, te bezoeken want onze receptionist vertelde dat je van daar een mooi uitzicht op de Colorado rivier hebt. En dat was inderdaad zo.

 

Rond half 7 kwamen we moe maar voldaan terug bij ons hotel en zijn we voor de nodige verkoeling,  de lucht was inmiddels strak blauw en de temperatuur opgelopen naar 29 graden, even gaan zwemmen en onder de fonteinen door gelopen. ’s Avonds in het stadje Moab weer bij een Amerikaanse dinner genaamd Zax gegeten en daarna nog een heerlijk ijsje gehaald. Nou ja ijsje hij was zo groot dat we hem niet op konden.

 

En deze dag sluiten we natuurlijk weer af met…………………..….. een potje kaarten. 

Reacties

Joop en Lyda A couple of years ago

Jullie zien allemaal prachtige dingen maar we denken dat het ook erg vermoeiend is dus doe het rustig aan.

Sprakels A couple of years ago

Stelletje fanatiekelingen, 3 parken in 1 dag!!! Maar klinkt weer fantastisch!

Geniet nog ff! X
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!