Dag 18, Whistler

Door De Rutjes - 27-08-2018 19:18

Zondag 26 augustus, Whistler

Vandaag hadden we een reisdag op het schema staan. Een rit volgens Google Maps van liefst 5 1/2  uur naar het plaatsje Whistler. Hier hebben we een tussenstop met één nachtje voordat we morgen doorgaan richting Vancouver.

We vertrokken rond half 11 vanaf camping Dutch Lake Resort, in de stromende regen. Jammer hoor, bij lekker weer heb je hier een prachtige plek aan het water, maar nu zag het er allemaal maar triest uit.  In het begin reden we nog door enkele dorpjes wat nog wel leuk is om naar te kijken bij het doorheen rijden, maar al snel ging het over op een slingerweg door de bergen. Nu is dit normaal leuk rijden omdat je veel mooie uitzichten hebt, en als chauffeur lekker veel kunt sturen (en remmen!). Maar zowel Fabian als ikzelf waren er, na allebei zo’n 2,5 uur regen rijden, wel een beetje klaar mee. We gingen bijna verlangen naar het Rottepolderplein op de A9, waarbij je de bochten gewoon met 130 kunt nemen in plaats van steeds terug te moeten naar 25 km per uur. Bijna dan hè…………….

Na tussendoor nog even gestopt te zijn om te lunchen en het bijvullen van propaan voor onze gasvoorziening, nam Sylvia het laatste stukje bergweg richting Whistler het stuur over om uiteindelijk om 17.00 uur, nog steeds in de stromende regen, bij camping Riverside Resort aan te komen. Wat een dag, de hele dag in onze 4-windjes gezeten, we waren allemaal behoorlijk gaar.

De plekken hier op de Riverside camping zijn behoorlijk krapjes, en onze nieuwe buren gingen er onder hun luifel eens goed voor zitten om te zien hoe dit zou verlopen, maar Sylvia wist onze 27 feet grote camper, met navigator Fabian, er in één keer achteruit in te draaien.

De 4-windjes met een regenjas aan snel aan het infuus (elektra + wateraansluiting) gelegd, en hupsakee, wij waren klaar om aan de TeriYaki noodles met kip te gaan. Totdat Fabian merkte dat het cabinedeel boven de bestuurder, waar zijn slaapplek is, lekte. Een groot stuk van zijn matras en hoeslaken was drijfnat, en na wat speurwerk kwamen we erachter dat het regenwater uit een strip op het plafond druppelde. Snel de boel droog gemaakt, en de strip voorzichtig gedemonteerd, waarbij we zagen dat de lekkage niet alleen van vandaag was maar zich blijkbaar al langer in de strip had opgehoopt. Een camper van nog geen jaar oud, en nu al lek. En Trump maar roepen dat de Amerikanen geen spullen uit het buitenland meer willen, omdat ze het zelf veel beter kunnen maken. Er is nog wel wat werk aan de winkel.

Gelukkig konden we de lekkage provisorisch verhelpen, en nadat we ’s avonds allemaal lekker opgefrist waren na het douchen, hebben we nog wat gedronken en zitten lezen. Volgens de weersvoorspellingen wordt het vannacht dan eindelijk droog en morgen 20 graden met een klein zonnetje. Dat ziet er beter uit.  

 

 

 

     

Reacties

Miek en Eric 28-08-2018 15:08 {{button-55274}}

Wat vervelend van die lekkage, maar het kan de pret niet drukken. Jullie hebben al heel veel gezien en gedaan zeg, geweldig hoor. Een reis om nooit meer te vergeten!!xx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan