Dag 19: Whistler en Vancouver

Door De Rutjes - 28-08-2018 06:45

Maandag 27 augustus,

Na weer een frisse nacht, werden we vanmorgen gelukkig wakker met een zonnetje. Dat ziet er toch meteen een stuk gezelliger uit bij het opendoen van de gordijntjes.

Vandaag zouden we Whistler verlaten en naar Vancouver rijden, gelukkig een korte rit deze keer, van ongeveer 2 uur. Aangezien we pas na 14.00 uur op camping Burnaby Cariboo in Vancouver konden inchecken, hoefden we ons niet te haasten, en hadden dus nog tijd om het stadje Whistler te bezoeken.

Whistler is een echt toeristenstadje met de bekende souvenir shops, een aantal (winter)sportwinkels en veel luxe hotels. In de winter is het één van de grootste ski-gebieden van Canada, terwijl de ski-gondel nu vooral gebruikt werd om mensen naar boven te vervoeren voor het mooie uitzicht. Wij hadden in Jasper al in zo’n gondel gezeten, en gezien de rij die hier voor de ingang stond, hadden we daarmee een goede keus gemaakt.

in 2010 zijn hier in Whistler (samen met de stad Vancouver) de Olympische Winterspelen gehouden en je kon zien dat er veel aandacht (en geld) aan besteed is om alles er netjes en gezellig uit te laten zien. De olympische ringen stonden op het midden van het pleintje en hier hebben we een leuke foto gemaakt. Het voelde ook een beetje alsof we door een olympisch dorpje wandelden, maar dat kan natuurlijk onze verbeelding geweest zijn.   

Met als afsluiting een lekker ijsje van Cows Canadian Ice-cream namen we afscheid van Whistler en gingen we weer op pad met onze 4-windjes richting Vancouver. We reden over de Route 99, een prachtige slingerweg met links bergen en rotsen en rechts van ons de heldere Squamish River, een weg vergelijkbaar met de Big Sur / Highway 1 die van Los Angeles naar San Francisco loopt. Nadat we meer richting Vancouver kwamen ging deze mooie weg over in een “gewone” highway en werd het ook steeds drukker. Al snel kwamen we in het fileverkeer terecht, en dan is het toch wel lekker om een automaat te rijden. Dat is alleen maar gas geven en remmen, en kun je lekker lui voort hobbelen.

Gelukkig konden we tijdig de snelweg af en na nog geen 5 minuten rijden kwamen we aan bij Burnaby Cariboo RV resort, waar we van de receptie allerlei informatieboekjes en uiteraard onze plaats toegewezen kregen. Alle plekken zijn afgescheiden door een coniferenhaag en daardoor heb je een mooie afscherming en privacy, al zijn de plekjes wel wat smal. We moeten onze 4-windjes 2 x achteruit steken om erin te kunnen, maar inmiddels worden we daar niet meer warm of koud van.

Vanavond hebben we lekker gebarbecued, en deze keer hoefden we niet te discussiëren of de deksel open of dicht moest, want onze kooltjes waren in nog geen kwartier bloedheet. Daarvoor hadden we bij het aansteken er eerst wel een halve fles aanmaakvloeistof overheen gespoten, maar het werkte prima!   

Vanavond hebben Fabian en Jelyna nog even gezwommen, en na hierna nog wat gedronken te hebben zijn we ons campertje ingegaan, om morgen Vancouver te gaan ontdekken. 

Reacties

Lyda Rutte 28-08-2018 22:38 {{button-55279}}

Hoi allemaal ben weer helemaal bij, liep n paar dagen achter.
Wat weer n mooie foto,s en leuke verhalen. Dat wordt straks afkicken Jammer van de regen.
En toch nog beren gezien,gaaf hoor.
Dikke kus. Xxxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan