donderdag 20 sept. van Moab naar Durango

Door Jaap en Karin van Roshum - 21-09-2018 04:13

Eindelijk afscheid genomen van onze camping in Moab. De zon heeft vandaag weer uitbundig geschenen, maar het is niet zo warm meer (gelukkig).Ons eerste uitstapje vanmorgen was bij een mooie "Arch" (zie eerste foto) . Natuurlijk kon ik het niet laten om naar boven te klimmen, ben een heel eind op weg geweest, maar dacht toen: ik moet ook weer terug. Het laatste stuk omhoog bestond alleen maar uit platte steen, dus nergens houvast. Op handen en voeten weer terug en Jaap blij dat ik er weer was. Terug bij de camper lekker een kop koffie gedronken. Achter onze camper stopte een luxe auto waaruit twee nederlandse echtparen kwamen. Even gezellig een praatje gemaakt. Ook zij wilden graag de camper zien, en waren toch verbaasd over de (kast) en andere ruimte. De eerste dagen waren ze in San Fransisco geweest en vonden dat zo geweldig. Ze zeiden: daar moet je echt naar toe, dus wie weet................. De lunch hebben we gebruikt in een mooi park bij een heel groot speelterrein. Terwijl ik even terug naar de camper liep, zag Jaap dat er een moeilijk lopend vrouwtje viel en niet meer overeind kon komen. Dus hij er op af. De ene dag loopt hij met een vrouw aan de arm, de andere dag raapt hij ze op van de grond. Maar we zijn er immers om elkaar te helpen. We waren al vroeg (15.00 uur) in het voor ons bekende Durango, dat ligt op 2136 m. hoogte.  We vonden het nog te vroeg om een campground te zoeken dus weer op een mooi plekje gestopt om wat fris te drinken, Aan de picknicktafel zat ook een oma met kleinzoon. Dit jongetje ( 9 jaar) was vol van American Football en liet vol trots zijn outfit zien. Shirt (nr. 21), een helm en schouderbescherming.We mochten hem op de foto zetten. (zie foto). Hij was niet verlegen. Toen we weg gingen zij hij: Nice to meet you,(Fijn je ontmoet te hebben) een uitdrukking die hier veel gebruikt wordt. Ik zei: we nemen je mee op de foto, dan kuinnen we je in Holland nog zien. Hij vertelde nog dat hij "Adam" heette, en natuurlijk vertelde ik dat één van onze kleindochters "Eva"heette. Hij wist wel dat de eerste mens ook zo heette. Gelukkig was er ruimte voor ons op een KOA campground. We hopen dat het met jullie allen goed gaat en leuk dat er nog steeds reacties binnenkomen. Terwijkl ik dit verslag aan het maken ben, is Jaap de koffie aan het zetten. 

Afstand Moab - Durango: 258 km.

Reacties

Willemien en Henk 21-09-2018 08:12 {{button-55718}}

Goedemorgen toeristen,

We blijven genieten van de prachtige beelden. Wij weten nu als wij er geen "gat" meer in zien zitten, wij bij Moab-Durango moeten gaan kijken.

Hier is vanmorgen het onstuimige weer begonnen na een lange periode van schitterend zomerweer.

Nog veel reisgenot,

De Driedorpers.

Ria 21-09-2018 08:46 {{button-55719}}

Hallo Jaap en Karin,
wat een prachtige foto,s telkens weer, dank je wel dat we zo een beetje mee mogen reizen. En gefeliciteerd met jullie kleindochter Ilse verjaardag.
Nog heel veel plezier samen.

lieve groet Ria

Liliane & Jeroen, Ellie & Maarten 06-10-2018 17:27 {{button-55940}}

Op onze tocht van Moab naar Monument Valley op Highway 191 zagen we aan de linker kant van de weg een mooie "Arch". We stopten op de uitvoegstrook achter een camper, waar een echtpaar lekker aan een bakje koffie in de zon van het uitzicht zat te genieten. Niet onverwacht bleken dit landgenoten te zijn :-). Na de Highway overgestoken te hebben ("don't try this at home"), en een steile klim (inderdaad), een schitterend uitzicht. Daarna even gezellig een praatje gemaakt met naar nu blijkt Jaap en Karin die ook met Tioga onderweg waren. Na een rondleiding door de camper (we kiezen toch maar voor ons huidige manier van transport/verblijf), scheiden onze wegen zich weer. Leuk te horen dat jullie net als wij een schitterende reis gehad hebben om nooit te vergeten. We plannen volgend jaar weer naar de US te gaan.
Met vriendelijke groet,
de twee echtparen in de luxe auto (Chevrolet Tahoe), Liliane & Jeroen, Ellie & Maarten
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan