Dag 3 langs de kust

Door Familie van Eerde - 14-08-2018 07:27

De eerste nacht in de camper was best wel even wennen. Maar de meeste hebben best goed geslapen, we waren natuurlijk ook best wel moe. We staan rustig op, gaan even douchen, de camper organiseren en voor de eerste keer ontbijten bij de camper. Lekker cereals, sapje en een kopje thee. Het tafelblad is uitgezakt als een soort grote kom, waardoor bekers en kopjes er nogal scheef op staan. Prompt gaat er een kop thee omver, waarmee we direct ons nieuwe tafelkleed hebben ingewijd. Rond kwart voor 11 rijden we weg. We hebben eigenlijk niets gezien van de camping, maar wat we gezien hebben was eigenlijk een grote parkeerplaats voor campers.


We rijden richting de kust. Santa Cruz staat als eerste op het programma. Het is erg druk op de weg, zelfs file. Als we rond 12 uur bij Santa Cruz aankomen is het echt heel erg druk. We zien geen mogelijkheid om de camper te parkeren. Stapvoets rijden we over de Boulevard en zien daar de 'kermis'. Dan maar richting Monterey. Voor we het stadje uitrijden willen we toch nog even onze benen strekken, dus als we de mogelijkheid zien om langs de straat te parkeren vlakbij de Starbucks, parkeren we de camper en halen koffie met wat lekkers. Langs de stoep op een muurtje zitten eten en drinken we dit op. 


Daarna rijden we verder. Ook hier weer file op de snelweg. Vanaf de snelweg zien we helemaal niets van de oceaan, dus als Arjen een bordje 'Bella Vista Drive' ziet, gaat hij de snelweg af. Helaas weet deze weg niet dat hij zo heet, want helemaal geen mooi uitzicht alleen heel slecht wegdek. Dus toch maar weer terug naar de snelweg. Gelukkig is Arjen erg handig met de camper en keert hij hem net zo makkelijk. Vlak voor Monterey gaan we de snelweg af in de hoop nu wel ergens een plekje voor de camper te vinden. Hier helaas alleen parkeerplekken voor voertuigen van minder dan 21 feet, dus dat gaat niet lukken. We rijden een doodlopend straatje in dat eindigt bij het strand en blijven daar even staan met knipperlichten. Anoek, Jens en Mirjam stappen uit om foto's te maken en Arjen en Emma kijken vanuit de camper. Als we weer terugkomen bij de camper zegt Arjen dat ze een walvis zien in het water die spuit en af en toe omhoog komt. Dus Anoek, Jens en Mirjam lopen naar de rand van de weg om ook te kijken. Echt een gaaf gezicht. 


Weer moet Arjen de camper keren om terug te kunnen, maar gelukkig geen probleem! We besluiten om Monterey verder over te slaan want het is half 4 en we willen vandaag wel graag met licht op de camping aankomen. Dus we gaan richting de camping rijden. Gelukkig kunnen we nu wel gewoon goed doorrijden. Even over 5 komen we bij de camping aan, die echt helemaal in de middle of nowhere ligt. Drie minuten voordat we bij de camping zijn, lijkt het echt onmogelijk dat er een camping is, zo uitgestrekt en leeg is het. En we gaan een bocht om, en daar is één ding: de camping (en een tankstation). Het waait er wel heel erg maar verder ziet het er prima uit. Er zit een groot hek om de camping en die is dicht. Als er een andere auto aankomt, rijden we mee het park op, maar dat blijkt toch niet echt de bedoeling. We kunnen er nu niet meer af en de receptie is al gesloten, zo weet een vaste bewoonster te vertellen. Het hek gaat alleen met een afstandbediening open en voor het hek in een postbus hangen de gegevens waar onze plek is. Gelukkig zorgen deze mensen ervoor dat het hek weer open gaat en kunnen we onze informatie ophalen. Wel vreemd. We hebben een prima plek aan de rand van het RV park. Ze zijn hier wel erg op veiligheid want zelf voor het toilet heb je een code nodig. 


Nadat we wat gedronken hebben gaan de kinderen nog even zwemmen, ondanks de harde wind die de temperatuur best wel omlaag haalt. Gelukkig is er ook een hot-tub, waar ze lekker in kunnen zitten.


We hebben geen zin meer om weg te gaan dus maken we spaghetti klaar in de camper. Nu de zon weg is en de wind nog steeds waait is het echt niet warm buiten, dus we eten zelfs in de camper. Best een beetje behelpen, maar het lukt. Na het eten is het ondertussen al bijna 9 uur dus  zeker voor Jens tijd om te gaan slapen en ook voor de meiden is het niet slecht om al onder de wol te kruipen. Dus gaan we ons allemaal klaar maken. Morgen weer een nieuwe dag!

Reacties

l.Weerman 14-08-2018 09:14 {{button-54697}}

Weer genoeg meegemaakt. Gelukkig dat Arjen handig met de camper is want dat was nu wel nodig.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan