Dag 5 Barstow

Door Familie van Eerde - 15-08-2018 07:55

Vanochtend staan we om half 8 op. Het is heerlijk weer. Nog niet warm. We ontbijten lekker buiten aan de picknicktafel onze cereals met melk, een kopje thee en een eitje. Daarna gaan we nog even bij het beekje kijken dat langs de camping loopt. Jens was goed voorbereid en had zijn zwembroek aangetrokken, dus hij ging het water in. Eerst even doorkomen, maar daarna lekker zwemmen in het heldere water. Mirjam, Emma en Anoek hadden slippers aangetrokken, dus die gingen pootje baden. Intussen was het al behoorlijk warm, dus dat was best lekker in het koele water.


Om iets na 10 uur checkten we in (want dat kon gisteravond niet meer) en checkten we direct al weer uit. We moeten toch even wat zeggen van het personeel dat je tegen komt achter de diverse klanten balies van campings en autoverhuur. MIsschien is het efficientie, misschien is het het weer, maar ze zijn nou niet bepaald vriendelijk. Zonder uitzondering kijken we (Arjen en Mirjam) elkaar aan als we weer op een audientie zijn geweest, maar klantvriendelijk kunnen we het niet noemen. Misschien zijn we het zelf wel! :-|| 


Goed gemutst rijden we de camping af, voor de vierde keer over de weg van het Sequoia park. Nu slaan we na 20 km af naar het zuiden, op weg naar Barstow. Het is vandaag vooral een lange rit, zodat we morgen in Las Vegas belanden. Het begin van de route is zeer mooi, met glooiende droge graslanden en zwarte wegen met oranje belijning. Dat laatste vinden de meiden zo mooi. :-) Om ongeveer 12.30 uur stoppen we om even te tanken en koffie en drinken te scoren. We hoopten ook op een supermarkt in de buurt, maar nadat die er niet bleek te zijn reden we - dankzij Google Maps - een paar mijl verder naar een Walmart. Daar de benodigde boodschappen gedaan en vervolgens in de schaduw van de camper een broodje hotdog gegeten.


Om 15 uur rijden we weer verder naar de eindbestemming van vandaag. Ja, 15 uur! We snappen zelf ook niet waar we 2 en half uur zijn kwijtgeraakt. Maar goed, de rest van de rit gaat voorspoedig en om 17.30 zijn we op de camping in Barstow. Ook daar weer zeer efficient geholpen. Bijvoorbeeld, Arjen: "we hebben een kortings voucher van KOA....", madam achter de balie: "Ja, wordt op de rekening ingehouden. E-mail of hardcopy?". En we rennen weer naar buiten. Het is in Barstow verzengend heet. 39 graden Celsius. Het is wel droge hitte, maar je voelt het branden op je vel. Gelukkig is er een zwembad(je) in de schaduw, dus we gaan daar even in afkoelen.


We hadden bij de Walmart eten gekocht om vanavond zelf klaar te maken. Lekker gezond! Tja, buiten waait het windkracht 5 en is het 39 graden, dus we gaan binnen koken en eten. Gelukkig is er airco in de camper dus dat is op zich geen straf. Arjen probeert de gekochte italiaanse worst de braden in een koekenpan en de bevroren rosti in een grote gewone pan (want er is maar één koekenpan). Mirjam maakt de sla met tomaten, amerikaanse komkommer en slasaus klaar. Dat met de sla en die worstjes gaat wel goed. De rosti is een ander verhaal. Ten eerste is het echt diep gevroren en past het geheel (ja één blok) niet in de pan. De gekochte spuitboter blijkt bij dit gerecht niet te werken, maar gelukkig hebben we ook nog gewone boter. Intussen begint de onderkant al lekker aan te koeken, maar is de bovenkant nog hard bevroren. Arjen gaan met de vleesspies het blok te lijf, om het in kleine stukken te hakken. Het gevecht wordt na enkele minuten gewonnen en met nog wat extra boter en veel spatelen begint zowaar alles te ontdooien en gaar te worden. De wraak van de rosti is echter zoet. Al het gespatel laat de rosti niet ongemoeid en het eindresultaat is een soort eigengemaakte aardappelpuree. De meesten krijgen het gelukkig wel weg.


Weer een enerverende dag voorbij. Intussen begint het gelukkig een beetje af te koelen (30 graden), dus tijd om naar bed te gaan.

Reacties

l.Weerman 15-08-2018 08:52 {{button-54769}}

Op de temperatuur zijn we niet jaloers op de rest wel. Geweldig wat jullie zo mee maken.
Jammer dat de mensen zo onvriendelijk zijn. Rosti is bij mij af en toe ook net puree.
Groetjes van ons en weer veel plezier gewenst.

H van Eerde 15-08-2018 15:44 {{button-54803}}

Als we zo het e.e.a. van de laatste dagen bekijken, dan is het nu al een hele belevenis.
Op de temperatuur na lijkt het ons geweldig.
Succes verder.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan