Dag 11 Grand Canyon

Door Familie van Eerde - 23-08-2018 06:14

Vanochtend om 9 uur wandelen we de campground af via een mooi wandelpad richting het visitorscenter. Daar pakken we een shuttlebus naar het geologisch museum. We kijken daar wat rond en genieten uiteraard van het uitzicht over de Grand Canyon. Vanuit het museum lopen we langs de rand van de Canyon, Rim Trail, zo'n 2,5 km langs het geologie pad. We zien allerlei verschillende steensoorten die voorkomen in de Canyon met een uitleg en hoe oud deze steenlagen zijn. Erg interessant, vooral Emma is erg geinteresseerd. Anoek wil niet geloven dat deze stenen echt zo voorkomen in de Canyon volgens haar zijn ze gepolijst en bewerkt. 

Na de wandeling nemen we de shuttlebus terug naar de campground. Onderweg zien we nog hele grote beesten, het lijkt een kruising tussen een hert en een koe. Volgens de chauffeur zijn het elk (elanden). Erg indrukwekkende beesten.

Dan is het tijd om te vertrekken naar onze volgende bestemming, Monument Valley. Aan de rand van de Grand Canyon gooien we nog even de tank vol en picknicken we op de parkeerplaats en dan gaan we echt.

Het is weer een mooie rit met uitgestrekte wegen en bergachtig landschap.

Na zo'n 250 km denken we na iedere bocht en iedere heuvels dat we de opvallende rotsformaties van Monument Valley zullen zien, maar dat duurt toch nog even. Uiteindelijk zien we de mooie uitzichten. De campground ligt echt in de middle of nowhere en heeft een prachtig uitzicht op de rotsen van Monument Valley. Gelukkig heeft deze camping ook heerlijke douches want dat was de laatste dagen wat behelpen. We genieten van de prachtige zonsondergang, sommige mensen maken er een heel ritueel van met drankjes en hapjes.

Wij proberen weer eens zelf te koken, maar dat blijft lastig met maar 1 koekenpan. Vijf stukjes vlees gaat sowieso niet lukken, dus we moeten delen, en de aardappeltjes, dit keer hash brown potatoes, zijn weer een grote brij. De sla met tomaat en paprika is gelukkig wel lekker en de aardappels maken we met tomatenketchup lekker. Volgende keer toch maar rijst of pasta kopen.


Na het eten maken we in de bbq die bij onze plek staat een vuurtje en gaan we marshmallows opwarmen om smores te maken. Tijdens ons eerste supermarkt bezoek hadden de meiden al Graham crackers, chocolade en marshmallows gekocht om dit een keer te kunnen uitproberen. Ze lukken heel goed en zijn eigenlijk best lekker. 

Na de smores gaan de kinderen nog even op het gras liggen om sterren te kijken. Daarna gaan we allemaal naar bed, want morgen is het weer vroeg dag, dan hebben we om 8 uur een excursie door Monument Valley. We zijn trouwens vandaag wel weer een uur kwijt geraakt, het is hier weer een uur later dan in de Grand Canyon!

Reacties

Melanie 23-08-2018 06:36 {{button-55148}}

Prachtige foto's en wat zullen jullie genieten! Wij genieten mee door de leuke verslagen!!

l.Weerman 23-08-2018 09:02 {{button-55159}}

Wat een leuk verslag weer en mooie fotos. Jullie zien geweldige uitzichten en vooral de ondergaande zon.
Heerlijk dat jullie het zo leuk hebben. XXX
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan