Dag 13 Arches

Door Familie van Eerde - 25-08-2018 03:56

We hebben vanochtend heerlijk tot bijna 9 uur uitgeslapen. Vandaag staat Arches op het programma en dat is maar 20 kilometer rijden vanaf de camping en vannacht slapen we hier nog een nachtje. Dus geen lange rit vandaag, ook wel eens lekker! We ontbijten rustig met cereals, een gekookt eitje en een kopje thee. Het is gelukkig wel droog dus we kunnen wel buiten ontbijten. 


Omdat het weer er prima uitziet, nog wel een beetje bewolkt maar niet dreigend, besluiten we om maar direct naar het Arches NP te gaan. Dat ligt op maar 20 km rijden, maar ja, je moet met zo'n camper natuurlijk wel je hele huis meenemen. 


Arches is ook weer een prachtig mooi park. Mooie rotsformaties! We stoppen eerst bij de Double Arch. Stoppen valt met de camper niet mee, want er zijn in dit park weinig parkeerplekken voor RV's. Uiteindelijk staan we een soort van langs de weg geparkeerd. Hopelijk komen we hier weer weg. Anoek en Jens klauteren in de Double Arch helemaal naar boven. Mirjam durft niet verder dan een kwart en Arjen en Emma blijven ergens op de helft staan en maken mooie foto's van Anoek en Jens. Daarna naar de Windows. Dit zouden 2 ronde openingen in de rotsen moeten zijn waar je doorheen kunt kijken, maar wij zien er maar 1. Daar gaan we even lekker met z'n vijven inzitten. Dan weer terug naar de camper en naast de camper even picknicken met een donut en een broodje. Dat is dan wel handig dat je je hele huis meehebt. Je hebt eten, drinken en ook stoeltjes! 


Nu rijden we verder naar de Delicate Arch, de beroemdste boog uit dit park en het symbool van Utah. We hebben bedacht dat we helemaal naar de Arch willen wandelen, alhoewel aangegeven wordt dat dit een moeilijke wandeling is. De wandeling is in totaal 4,8 km dus dat zal het probleem niet zijn. De wandeling er naar toe is prachtig. Wel veel klimmen, maar doordat het toch nog wat bewolkt is, goed te doen. De Arch zie je echt pas op het laatste moment, erg bijzonder, alhoewel Emma enigszins teleurgesteld is dat ze zoveel moest klimmen voor maar 1 boog. Arjen, Emma, Anoek en Jens lopen ook het laatste stukje om echt onder de Arch te gaan staan. Mirjam vindt dat ze nu wel genoeg haar hoogtevrees getrotseerd heeft en blijft op een afstandje kijken en foto's maken. De terugweg verloopt gelukkig ook zonder problemen en lijkt een stuk korter dan de heenweg.

Hierna gaan we weer terug naar de camping. Uiteraard maken we onderweg nog wel een paar fotostops, want het blijft prachtig. Op de camping aangekomen gaan Anoek en Jens nog even een half uurtje zwemmen en gaan we nog even douchen. 


We gaan in het stadje eten bij Zax, een familie restaurant dat heel toevallig bij Arjen op zijn Facebook tijdlijn als advertentie verscheen. Vanaf de camping wandelen we er lekker naar toe. We zitten buiten op het overdekte terras op de eerste verdieping. Wel veel herrie van langsrijdende voertuigen, maar met mooi uitzicht. Zoals in veel Amerikaanse restaurants hangen er 2 televisies, dus voor Jens is het af en toe lastig om zich op zijn eten te concentreren. Het eten is echt lekker, ze hebben allerlei burgers, pizza's, etc en we drinken lokaal gebrouwen bier. De serveerster daarentegen is dramatisch, ze knoeit met alle drankjes en heeft zich minimaal 5 keer bij ons verontschuldigd omdat ze knoeide of iets vergat. Maar ja, naar goed Amerikaans gebruik moet je toch een fooi geven (de percentages met bedragen staan al op de bon zodat je ze eenvoudig kunt overnemen).


Als we terugkomen in de camper, gaan Anoek en Jens lekker naar bed, Emma en Arjen maken hun schaakspelletje af en Mirjam gaat lekker in bed lezen. Morgen rijden we weer verder.

Reacties

l.Weerman 25-08-2018 09:44 {{button-55220}}

Prachtige fotos weer. Wat een stoere klimgeiten hebben jullie als kinderen.
We wachten weer op de volgende verhalen.XXXX
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan