Dag 20/21 Weer naar huis

Door Familie van Eerde - 07-09-2018 15:49

Ons laatste dag in Amerika! Vanochtend gaat al om half 6 de wekker zodat we op tijd kunnen ontbijten in het hotel. Het ontbijt stelt niet zo heel veel voor, een klein buffet, maar op zich is het genoeg. Daarna haalt de airport shuttle ons om 7 uur op om naar het vliegveld te gaan.

Inchecken verloopt heel soepel. Een vriendelijke dame van American Airlines helpt ons op weg met de incheck automaten en helpt bij het labelen van de koffers. Daarna koffers inleveren en klaar. Ook door de security zijn we dit keer snel.

De vlucht naar Dallas is een stuk rustiger dan de vlucht de andere kant op. Het vliegtuig valt een beetje tegen. Geen eigen schermpje en alleen een drankje en een koekje. Hopelijk straks op de langere vlucht is dat beter.

Op Dallas hoeven we dit keer niet onze koffers op te halen, die worden (hopelijk) automatisch doorgezet naar het vliegtuig naar Amsterdam. Op het vliegveld eten en drinken we nog wat (voor ons is het ondertussen al lunch tijd) en kunnen dan aan board. Ondanks dat we iets later beginnen met boarden gaat alles best snel. We vertrekken maar iets te laat, maar bij de start kondigt de piloot al aan dat we bijna een uur vroeger landen dan volgens het vluchtschema.

De vlucht verloopt prima, alhoewel vooral Anoek de turbulentie wel wat aan de heftige kant vindt. We krijgen een ‘diner’ en proberen dan allemaal een beetje te slapen. Helaas lukt dit niet heel goed. Gelukkig hebben we in dit vliegtuig wel allemaal ons eigen schermpje en kan iedereen als hij niet slaapt zijn eigen favoriete film bekijken.

We landen al om half 8 op Schiphol, 3 kwartier eerder dan gepland. Er is dan ook nog geen gate beschikbaar dus we gaan via een trap naar buiten en dan met de bus naar de aankomsthal. Helaas is de douane op Schiphol dramatisch. Er wordt net een nieuwe kracht ingewerkt en die zit precies bij het enige poortje voor EU paspoorten met kinderen jonger dan 16 jaar. Dat betekent dus een half uur extra wachten tot we door de douane zijn.

Daarna zijn gelukkig onze koffers wel al op de band en kunnen we snel naar huis! Wat een geweldige reis hebben we gehad.

Nog een aantal cijfertjes….

We hebben in totaal met de camper 4640 km afgelegd.
Met de personenauto (jeep) in Sequoia hebben we ook nog 169 km gereden. (Maakt in totaal 4809 km in 17 dagen).

We hebben in totaal 1131 liter benzine getankt (voor de camper). Dit kostte in totaal € 884,=.

Het verbruik van de camper is dus tijdens onze vakantie 4,1 km/l of 24,3 l/100km geweest.

Jens heeft tijdens de hele vakantie 67 Ford Mustangs gezien (exclusief Ford Mustangs die bij de dealer stonden).

Reacties

l.Weerman 08-09-2018 14:43 {{button-55447}}

Wat een geweldig leuke reisverslagen.
We hebben er van genoten.
Toch vinden wij het ook weer leuk dat jullie thuis zijn.

Patricia Scholtemeijer 16-09-2018 10:55 {{button-55621}}

Goedemorgen!

Wat een gave reis hebben jullie gemaakt. Zou u mij alles via de e-mail kunnen sturen? Wij willen heel graag as zomervakantie 4 weken met camper een rondreis maken. Met ons gezin. Ik (40) mijn man (56) kids (19) (17) en (10) jaar.
Graag hoor ik van jullie. Mvg patricia
Ps mijn e-mailadres is pscholtemijer@hotmail.com
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan