Dag 2 Camper ophalen en op naar Yosemite

Door De Borker Gortjes ontdekken de VS - A couple of years ago

Goed nieuws! Yosimite is weer open, we hebben de bevestiging gisteravond zelf op de TV gezien bij Fox2 KWF-TV. Maar eerst even een verslagje van de afgelopen dag: SFO.

's Ochtend eerst maar even een ontbijtje gedaan bij de plaatselijke Subway, en daar gebeld naar Cruise America om een afspraak te maken om de camper op te halen bij Newark / Fremont. We worden om 07.00 uur opgehaald bij het hotel voor onze 'Early bird'. Dat is fijn, want dan hebben we de tijd om boodschappen te doen en af te reizen naar Yosimite.
Ontbijtje was trouwens prima. De medewerker vroeg waar we vandaan kwamen, en ook hij was natuurlijk wel eens in Amsterdam geweest.

Dan op naar Blazing Saddles om de fietsen op te halen, zo'n 20 minuutjes lopen. Kinderen een Duitse helm op en dan via China Town, Lombard Street en de pier op naar de Golden Gate Bridge. Jammergoenoeg lag deze in de mist, iets wat wel vaker voorkomt voor de middag, maar niet minder indrukwekkend.

Even iets tussendoor: Fietsen in SF is trouwens iets voor bergbeklimmers, dus je moet je als een ware Marco Pantani door de stad begeven om alle bezienswaardigheden te kunnen zien. De fietsen zijn prima, maar menig kuitenbijtertje zul je met de fiets aan de hand moeten bestijgen. 
Ook zit het crentrum van de stad vol met mensen vor wie de 'Aremican dream' niet uitgekomen is: Zwervers. Je hebt er weinig last van, maar het zijn er wel veel, en beschouwen 's natchts de straat als openbaar toilet.

Aan de overkant volgde een korte afdaling naar Sausolito, een gemoedelijk mooi dorpje. Inmiddels was het zonnetje doorgebroken en hebben we ons op een mooi terras tegoed gedaan aan heerlijke burgers en een koud biertje / home made ice tea. Met de ferry vaarden we via Alcatraz terug naar San Francisco.

 

Bij Pier 39 werden we vrolijk onthaald door de vele zeehonden die daar lagen. Nog even over de pier gelopen, maar wat een drukte, Disneyland is er niets bij, overal muziek en die weee geur van suiker en zoetigheid. Snel verder op de fiets op zoek naar de Famous Painted Ladies. Wij konden ze moeilijk vinden, maar ook de plaatselijke bevolking heeft blijkbaar moeite met de wegen in SF. We werden werkelijk al kanten, en alle heuvels, opgestuurd, maar we hebben ze gevonden.

 

We waren inmiddels bekaf door het fietsen, de jetlag, de zon (we zijn allemaal verschrikkelijk verbrand en dat met bewolking en 17 graden) dus wilden we de fietsen terugbrengen, wat eten kopen en lekker naar het hotel. Nou makkelijker gezegd dan gedaan, wederom vele heuvels op, de weg kwijt, weer vragen, 10 kanten opgestuurd, maar uiteindelijk gevonden! Tip: vertrouw niet op de kaart die je meekrijgt bij de fietsenverhuur, maar schaf een gedetailleerde kaart aan.

Nog even wat boodschapjes gedaan, wat gegeten en daarna vroeg slapen en vroeg wakker. We worden over een half uurtje opgepikt en naar de camperverhuurder gebracht. Weg uit de drukte van de stad op naar de natuur!!! We hebben er zin in! We zijn nu waarschijnlijk een paar dagen off-line, vrijdag in Las Vegas melden wij ons weer! 

 

Ps. Leuk om al jullie reacties te lezen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Johan Naber A couple of years ago

Heel veel plezier op jullie trip! San Fransisco is een geweldige en relaxte stad. Ik kan je verzekeren dat jullie reis onvergetelijk wordt! Tip: Maps.me downloaden uit de Appstore. Nooit meer de weg kwijt! Viva Las Vegas!

Meint A couple of years ago

Mooi om te horen dat je veel plezier hebt met elkaar

Brie A couple of years ago

Morgen zere kuiten dus!! Alvast een goede reis naar Vegas en ik kijk weer uit naar jullie update!
Dikke kus!

Annette A couple of years ago

Sweet menories voor mij. Heel leuk verslag en veel reisplezier!!

Trijntje Dijkstra A couple of years ago

Heel mooi om zo jullie reis te volgen. Zal een onvergetelijke reis worden.

Femmy A couple of years ago

leuk verslag!!!
Heel veel plezier!!
We blijven jullie volgen!!

Ydo A couple of years ago

Leuk verhaal👌En hartstikke mooi dat jullie Yosemite in mogen. Veel plezier!

Astrid Dijk A couple of years ago

Wat kan jij goed schrijven Gerard, leuk om te lezen!

Astrid Dijk A couple of years ago

Wat kan jij goed schrijven Gerard, leuk om te lezen!

Klaas A couple of years ago

Mooi deze verslagen van de reis. Goeie reis vender en kick uit naar een volgend reisverslag. Groetjes aan de kids.

Renate A couple of years ago

Leuk verhaal & foto's heel benieuwd na het vervolg, fijn dat Yosemite wel gaat lukken, have fun Gortjes, liefs van de van Dopjes😘

Janneke A couple of years ago

Wat leuk geschreven! Heel veel plezier. 👍

Marianne Steen A couple of years ago

Wat ontzettend leuk zo'n verslag en ook leuk om jullie avonturen ook te lezen en de foto's te zien. Op naar de natuur nu en geniet van deze mooie reis

Bert A couple of years ago

Een hele belevenis. Maar eh, kijken jullie naar Fox? Als het maar geen fake news is. Met die trump zender weet je het nooit, hihi. Veel plezier

Ineke Lieffering A couple of years ago

heel veel plezier en geniet van jullie reis

Manny A couple of years ago

Ontzettend leuk geschreven, ik blijf jullie volgen op naar de natuur!!

Simon zegt A couple of years ago

Hey buuvie&fam! Wat een prachtige foto's en superleuk geschreven. Wat een geweldige ervaring jullie reis, geniet van iedere minuut, maar dat lukt vast! Kus van ons en nog een hele fijne vakantie 😘
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!