Dag 9 Bryce Canyon → Capitiol Reef

Door De Borker Gortjes ontdekken de VS - A couple of years ago

Lekker uitgeslapen en even een lekker Amerikaans ontbijtje in elkaar geflansd. Om 11 uur dienen we onze plek te verlaten dus we zullen eerst de camper moeten parkeren om vervolgens met de shuttle bus het national park binnen te kunnen. I.e.i zie je op het park niet zo veel, maar als de bus stopt bij Sunrise point dan pas zie je hoe indrukwekkend het is (wederom). Hier zijn we de Navajo trail gestart, lekker stijl naar beneden en via de Queens Garden komt je uiteindelijk uit bij de Sunset point wat weer bovenaan de canyon ligt. Vandaar weer naar de Sunrise point en zo zit onze dagelijkse beweging er weer op. 5 km-tjes in totaal met ongeveer 1 km-tje hoogteverschil.

 

Shuttle bus weer terug naar de parkeerplek, waar we onze eigen bus naar de volgende bestemming brengen, Capitol Reef. Een iets minder bekend national park, maar zeker niet minder mooi. Hierdoor is de weg er naar toe ook erg rustig. Lange rechte wegen afgewisseld door een bergpas, waarbij je zomaar weer een rood gevaarte om de hoek ziet komen, genaamd Capitol Reef. Onderweg is het weer wel lekker Hollands: regen. Al hoewel we dat de laatste tijd dat we in Nederland waren ook niet meer gewend zijn.

We logeren vannacht  in het national park op de Fruita Campground. Gelukkig is de camper lekker groot, dus kunnen we binnen eten en de dag afsluiten met een potje kaarten. Wel is er 'gedomesticeerd' wildlife op de camping.

Afhankelijk van het weer zien we wel wat de volgende dag ons brengt. We gaan sowieso richting Arches.

Gegroet,

De Borker Gortjes.

 

Reacties

Brie A couple of years ago

Wauw!!

Klaas A couple of years ago

Top.

Daphne A couple of years ago

Fantastische natuur.

Renate A couple of years ago

Erg mooi, have fun Gortjes!

Bert A couple of years ago

Het houdt niet op met die prachtige natuur. Schitterend!

Manny A couple of years ago

leuk!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!