Dag 11 Arches NP → Monument Valley

Door De Borker Gortjes ontdekken de VS - 25-08-2018 08:19

Deze ochtend lekker vroeg opgestaan om op tijd Arches NP in te gaan. We doen wel en ontbijtje in het park, we slepen immers ons mobiele huisje mee. Via Balanced Rock waar we ons ontbijtje genuttigd hebben naar de trail van de Delecate Arch. Sjeeminee wat een pittig klimmetje. 2,5 km steil omhoog via grote steenvlaktes. Langs een richeltje om uiteindelijk de Delicate Arch te bewonderen.

Dan doorrijden naar de Devils Garden waar we nog de Landscape Arch , de Pine tree Arch en de Tunnel Arch te zien krijgen. Voorlopig wel genoeg ah’s en oh’s tegen de bogen. We hebben honger gekregen van al dat gewandel.

Omdat de volgende bestemming weer via Moab is even een burgertje knagen bij de Wendy’s. Nog even wat boodschapjes bij de state liquor store (wijn kun je uitsluitend hier kopen in Utah en Arizona) en dan op naar Monument Valley, bekend van de opnames van de Marlboro man. Onderweg werd de camper nog even schoongespoeld door een dikke regenbui, maar bij de Monument Valley was het gelukkig droog. Wel een beetje bewolkt, dus leken de foto’s wat minder, maar dat hebben we de volgende ochtend weer ingehaald met een strak blauwe lucht.

De camping stond trouwens in de middle of nowhere. Welliswaar een KOA (Kampground Of America) camping met slechte wifi, veel Duitsers, maar niet van een Duitse grundliche kwaliteit. Fikkie stoken, 2 heerlijke grote ribeye steaks er op (das wel genoeg rund voor 5 personen), kaartje leggen en we kunnen de dag wederom positief afsluiten. Morgen op naar de Antelope Canyon.

Gegroet,
De Borker Gortjes

Reacties

Ina Magee 25-08-2018 10:14 {{button-55222}}

Wat een geweldige reis maken jullie samen met de jongens. Iets om nooit te vergeten. Veel plezier en tot in Westerbork.
Het verslag is erg leuk te lezen.

Klaas 26-08-2018 22:13 {{button-55241}}

Zijn jullie al bij de klif geweest waar de foto is gemaakt worden van de Marlboro man op het paard. Is heel mooi, daar zijn wij ook geweest. Ben benieuwd.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan