Dag 12 Monument Valley → Page

Door De Borker Gortjes ontdekken de VS - A couple of years ago

Eerst nog even een eindje terugrijden om bij de scenic viewpoints nog wat foto’s te maken. Dan nog maar even het park in. Dit is geen National Park, maar deze wordt beheerd door de oorspronkelijke indianen, die het hier voor het zeggen hebben.

Vanwege de slechte wifi en het slechte bereik van ons Amerikaans telefoonnummer hebben we naar even ouderwets via de kaart genavigeerd. We kunnen het nog steeds, want na de highway 169 en de 98 ( 2 x rechtsaf), rechte lange wegen, komen we na 122 mijl aan in Page op de Lake Powel Campground. Het stuwmeer is weliswaar een paar kilometer verderop, maar er is wel en zwembad en spa. Prima camping dus met hele goede wifi, zonder internet. Omdat we op tijd zijn, we zij  de tijdzone weer gepasseerd, maar even naar de Walmart crossen voor wat boodschapjes en goede wifi. We rijden nog even langs de dam en bewonderen nog even hoe Lake Powel iets lager de Colorado river wordt.

Dit is trouwens de eerste dag dat we op tijd staan. We hebben om 16.00 uur een afspraak bij de Antelope Canyon Tours. Half jaar geleden geboekt, waarbij we de enige plaatsen voor de tour van 16.30 nog konden reserveren. We worden met nog 7 andere toeristen meegenomen in een pickuptruck met daar bovenop een zitcabine door onze begeleider Sunny. En zeg maar hele aardige uit de kluiten gewassen grote Hiawatta. Via een stukje verharde  en zandweg worden we de Upper Antelope Canyon ingeloodst. Een door water uitgeslepen kloof van 400m. Sunny legt precies uit hoe je de camera/ iPhone moet instellen en waar je precies de foto’s moet maken. Het worden inderdaad prachtige plaatsjes. Het lijken wel schilderijen.

De boodschappen laten we nog maar even voor wat ze zijn. Diner knagen we bij de Taco Bell’s. Voor de verandering dit keer Mexicaans fast food. Keuze genoeg hierzo. Op de camping in de spa geplonsd, met de jongens nog even een kaartje gelegd. Een enerverende dag, maar dat zijn ze eigenlijk allemaal.

Gegroet,
De Borker Gortjes

Reacties

Manny A couple of years ago

Prachtig zeg wat een belevenissen!!

Renate A couple of years ago

Wat weer een mooie foto's, blijf genieten en mooie verhalen sturen liefs x

Meint A couple of years ago

Het ziet er allemaal super mooi uit nog veel plezier gewenst daar

Brie A couple of years ago

Hiawatha ook nog vastgelegd met IPhone? Ben nieuwsgierig!
Echt super mooie foto’s. Die zullen mooi staan in jullie grote hal thuis.
😘😘😘

Bert A couple of years ago

Superindrukwekkend. Ooit een heel enge film gezien (waar gebeurd) over een man die daar vast kwam te zitten met zijn arm. Pff, wat een indrukken allemaal

Bert A couple of years ago

Wij gaan vanmiddag eerst maar even een paar lekkere Savigliano’s wegtikken. Minder indrukwekkend, maar ook leuk.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar de infodag Breda (presentaties West-Canada & Zuidwest-Amerika) op zondag 12 december
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!