Voorpret

Door Simone & Jimmy - A couple of years ago

Voor ons is de voorpret eigenlijk al lang geleden begonnen. Ongeveer een jaar geleden waren we nog aan het fantaseren over een eventuele reis naar Amerika en welke steden we dan graag zouden willen bezoeken. Werd het de Oostkust met New York en Miami of toch de Westkust met San Francisco en Los Angeles? Begin januari waren we er dan eindelijk uit en hebben we onze reis met TiogaTours geboekt. Verschillende informatiedagen en presentaties verder is het bijna niet te geloven dat we over iets meer dan een maand daadwerkelijk het vliegtuig in mogen stappen naar San Francisco! 

Bij ons aan de koelkast hangt speciaal een aftelkalender, waarop we iedere avond weer een dag kunnen afstrepen (net zoals mijn ouders dat vroeger voor mij deden in de aanloop naar Sinterklaas, mijn verjaardag en Kerst). Ook staat daarop aangegeven wat er voorafgaand nog moet worden geregeld. Helemaal omdat we voor het eerst ver weg gaan (en vooral onze ouders dat heel erg spannend vinden!) willen we graag goed voorbereid op reis gaan. Inmiddels is de reisverzekering geregeld, een extra creditcard aangevraagd en een paklijst gemaakt. Ook zijn de ESTA's aangevraagd, koffers met TSA-sloten besteld en de stoelen aan boord van het vliegtuig gereserveerd. Aangezien ik zelf op Schiphol werk, ben ik inmiddels vrij bekend geraakt met de hele vliegprocedure. Het is wel zo fijn om van tevoren stoelen te reserveren om tijdens de lange vlucht naast elkaar te kunnen zitten en daarbij verzekerd te zijn van een stoel (i.v.m. overboekingen). Ook heb ik een notenallergie, wat inmiddels ook aan de luchtvaartmaatschappij (in dit geval Lufthansa & United) is doorgegeven.

Bij deze voorpret behoorde voor mij ook het maken van een persoonlijke reisgids, met hierin van dag tot dag beschreven wat we zouden kunnen gaan doen en de excursies die we al ver van tevoren moeten boeken. Ik houd namelijk heel erg van schrijven (waardoor deze posts waarschijnlijk ook altijd wat aan de lange kant zullen zijn) en vond het echt geweldig mij helemaal te verdiepen in de reis die we zullen gaan maken. Inmiddels hebben we de kaartjes voor Alcatraz geboekt, een jeep tour door Monument Valley, een tour door Antelope Canyon en een show in Las Vegas van niemand minder dan David Copperfield. We willen tenslotte wel de hele Vegas experience! Deze maand volgen nog kaartjes voor Universal Studios en Six Flags, waar we net tijdens de Halloweenperiode zullen zijn (Halloween duurt in Amerika een heel maand). Ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken... 

We moeten nog even kijken hoe we onderweg dit reisverslag bijhouden, aangezien we eigenlijk niet van plan waren een laptop mee te nemen. Maar misschien lukt het met de WIFI op de Ipad. Voor ons in ieder geval een goede manier om het thuisfront op de hoogte te houden (en hopelijk een beetje gerust te stellen), tips en ervaringen te delen en onze herinneringen op te slaan. 

Wij hebben er in ieder geval super veel zin in! (nog 41 dagen te gaan!)

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan