AMS - FRA - SFO

Door Simone & Jimmy - A couple of years ago

Maandag 17 september 

Vandaag was het dan eindelijk zover, onze reis naar Amerika! Al die maanden voorbereiding waren dan nu ten einde, nu eens een keer niet naar Schiphol voor werk maar voor vakantie. Ik ging eerlijk gezegd wel met kriebels in mijn buik naar het vliegveld, als alles maar goed zou gaan... We waren ruim op tijd op Schiphol en konden zonder lange rijen onze koffers inchecken, gelukkig rechtstreeks naar San Francisco ondanks onze twee vluchten met zowel Lufthansa als United. Ook waren we zo door de douane heen, mijn epipen kon gewoon rustig mee de cabine in. De medewerkers waren erg vriendelijk en behulpzaam met bepalen welke voorwerpen allemaal uit de tas gehaald moesten worden. 

De vlucht naar Frankfurt verliep erg soepel, een kleine vertraging door late binnenkomst van het toestel, maar een erg korte vlucht die zo weer voorbij is. Wel duurde het even voordat het vliegtuig bij de gate was! We hebben wel 25 min gereden voordat we konden uitstappen en de bus in konden. Snel in de voorste bus om onze aansluiting te halen. We kwamen aan op A94 en moesten naar Z22, wat in Frankfurt dus gewoon lekker dicht naast elkaar liep. Na een korte paspoort check door naar de gate, waar ons nog een korte extra profile check te wachten stond. Uiteindelijk mochten we als zone 4 boarden en waren we ruim op tijd! 

Eenmaal in het vliegtuig onze ogen uitgekeken, wat een groot toestel! We hadden genoeg ruimte en de stoel naast Jimmy bleef vrij, waardoor we makkelijk onze spulletjes kwijt konden. Onderweg genoeg lol gehad met het ruime filmaanbod, maar liefst 4 films gekeken en af en toe wat geslapen. Echt goed slapen lukte helaas niet.. Wat wel opviel was dat aan boord het tijdstip van Nederland werd aangehouden. We hebben ongeveer 5x eten gekregen tijdens de vlucht, waaronder avondeten, chips, chocolade, fruit, ontbijt, nog meer chocolade, toetje, zoutjes, kaas, nog meer chips. Je zou er bijna misselijk van worden.. En ook al een super heerlijke cake in het vliegtuig naar Frankfurt! 

Eenmaal in Amerika moesten we een behoorlijke tijd in de rij staan om toegelaten te mogen worden. Ze namen onze vingerafdrukken af, maakten een gezichtsfoto, vroegen wat we gingen doen en mochten vervolgens door naar de bagageband. Doordat we ongeveer 45 min hebben staan wachten, lagen onze koffers op de band en konden we zo door naar de taxi. Ook wel nagedacht over een Uber, maar onze internetverbinding wilde niet meewerken. Ook zagen we het niet zitten om in het donker nog met het ov te gaan met al onze bagage, dus dan maar wat meer betalen voor een taxi. Na een half uurtje rijden waren we bij het hotel, waar we snel konden inchecken en onze kamer konden opzoeken (we hadden vanuit NL al even gebeld maar het eerste hotel dat we een late check-in hadden). Inmiddels was het in Nederland 7 uur ‘s ochtends, we waren al bijna 24 uur wakker! Kapot van onze reis sprongen we nog even onder de douche om vervolgens lekker het bed in te kruipen.

AMS - FRA: 14.50 uur

FRA - SFO: 17.25 uur

Aankomst SFO: 20.00 (lokale tijd)

Slapen: 23.30 uur

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan