Dag 3: San Francisco - Yosemite

Door Simone & Jimmy - A couple of years ago

Donderdag 20 september 

Vandaag konden we het ‘s ochtends lekker rustig aan doen. We konden onze auto pas vanaf 12 uur ophalen bij Alamo op Union Square en gisteren hadden we al veel van ons to-do lijstje in San Francisco kunnen afstrepen. Wel wilden we nog graag naar the Palace of Fine Arts, wat op loopafstand van ons hotel te vinden was. Wauw, wat is dat gebouw prachtig! In Nederland zou je niet snel een gigantisch Grieks bouwwerk kunnen vinden in een klein park, maar in San Francisco kan het gewoon! En wat vooral leuk was: in de vijver zwemmen schildpadden! 

Rond half 12 checkten we uit om een Uber naar het centrum te nemen. Deze man sprak wel Engels en vertelde dat hij in 1991 in Nederland was geweest, ons geboortejaar.. Haha.. Eenmaal bij Alamo aangekomen bleek dat we best iets eerder hadden kunnen zijn, er stond namelijk een lange rij toeristen te wachten. Weten we dat ook weer.. We kregen een Toyota, een grote SUV zonder hoedenplank. Shit, dat is wel lastig. Nog even gecheckt bij de balie, maar blijkbaar moeten alle SUV’s het zonder doen. Wel een luxe bak man! Jimmy was wel tevreden! 

Snel de TomTom ingevoerd voor ons volgende adres in Yosemite, want we hadden nog een lange reis voor de boeg! Het duurde even voordat we de stad uit waren, wat een drukte en overal getoeter! Op de weg is het vooral even goed opletten of je steeds op de goede rijstrook zit, de buitenste rijstroken kunnen zomaar afbuigen. Onderweg nog even gestopt bij een supermarkt om de belangrijkste spulletjes te halen, zoals plastic bordjes en bestek om ook ons eigen voedsel op de hotelkamer te kunnen eten. Ongeveer 5 uur later kwamen we aan bij Yosemite Cedar Lodge, wat een beetje in de middle of nowhere ligt.. Geen telefoonverbinding en geen internet helaas, wat toch wel afkicken is! Wel is er een buiten- en binnen zwembad, wat wellicht goed van pas gaat komen aangezien hier de temperatuur al flink is opgelopen. Onze hotelkamer is wel weer netjes en groot met 2 2-persoons bedden, een bad, koelkast en grote televisie. Hier komen we de komende dagen wel door!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan