Dag 5: Yosemite - Sequoia

Door Simone & Jimmy - A couple of years ago

Zaterdag 22 september

Vandaag ging de wekker opnieuw om half 7 om onze reis naar het volgende national park: Sequoia. We checken al vroeg uit bij het hotel en gokken het erop dat we bij het volgende hotel onze koffers kunnen stallen om zelf naar het park te gaan. We hebben namelijk alleen deze dag om Sequoia te bezoeken en gaan liever niet op pad met al onze spullen in de achterbak. Een collega van Jimmy had eerder ook al verteld dat zijn spullen uit de auto waren gestolen tijdens een kort supermarkt bezoek. De route naar het volgende hotel (Best Western) in Visalia is ongeveer 2,5 uur en is zeer bijzonder te noemen. Op de thermometer zien we de temperatuur steeds verder oplopen, het landschap is dor en dood. We rijden op verharde wegen tussen de maisvelden, met telefoonpalen langs de weg, eindeloze wegen.. Het lijkt net alsof de beginscène van The Middle hier is opgenomen. Enorme zandwinden rukken op, soms zie je even niets meer.

Eenmaal bij het hotel hebben we geluk, het is pas 10 uur dus eigenlijk veel te vroeg om in te checken, maar onze kamer is al klaar! Opnieuw krijgen we een luxe kamer (dit keer met 1 bed), grote douche en magnetron. Kunnen we vanavond direct genieten van de maaltijden die we eerder deze week hebben gekocht. We verzamelen even weer wat energie om vervolgens in een uur naar de ingang van Sequoia te rijden. Helaas rijden er geen shuttlebussen meer in september, dus dan met de auto maar het park door. De bergen zijn schitterend, maar het kost even wat moeite om met je auto helemaal naar boven te komen. Wat een slingerwegen! Na ongeveer nog een uur rijden hebben we de parkeerplaats voor de General Sherman Tree gevonden. Daarna is het nog een stukje wandelen om de grootste boom op aarde in werkelijkheid te kunnen bewonderen! We staan dan ook graag even in de rij om samen op de foto te kunnen. 

Verder hebben we nog bij ‘Hospital Rock’ een korte wandeling naar een waterval gemaakt, wat ziet dat water er aantrekkelijk uit! En ten slotte hebben we nog een wandeling gemaakt langs het ‘Big Tree Trail’ (ja, erg creatief zijn de hier niet met namen verzinnen). Dit was echt super mooi! Langs een weide met bloemetjes staan gigantische bomen, die soms zelfs in elkaar overlopen. Rond 5 uur besluiten we de lange reis terug te maken langs de Walmart. We hadden die onderweg al gespot en wilden ook graag met deze superstore kennismaken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.. de TomTom kende het adres niet enstuurde ons naar een leeg industrieterrein.. Na lang zoeken en rondjes rijden dan eindelijk gevonden! Helaas vinden we het een beetje tegenvallen.. We scoren wel een coolbox voor ons vervolg door Death Valley, maar verder is het vooral kleding, elektronica en Halloweenspullen die er veel verkocht wordt. Eten is er nauwelijks te bekennen. Beter was de Savemart, waar ze zelfs een grote fruit en groente-afdeling hadden. Weten we dat ook weer.. Maar toch wel leuk om een keer in een toch wel iconische winkel te zijn geweest.

Nu ‘s avonds nog snel een wasje draaien in het hotel voordat we weer lekker ons bed in kruipen. Het is hier nu ongeveer 34 graden en morgen zal de temperatuur verder oplopen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan