Dag 6: Sequoia - Death Valley

Door Simone & Jimmy - A couple of years ago

Zondag 23 september

Stiekem vonden we het best jammer om ons luxe hotel achter te laten, maar we hadden opnieuw een lange reis voor de boeg. Na het ontbijt (waar je zelfs je eigen wafels kon bakken) sprongen we al vroeg in de auto op weg naar Death Valley. Het begon nog redelijk druk op de weg, op de snelwegen richting Bakersfield en Los Angeles. Maar hoe warmer het werd, hoe minder auto’s we om ons heen hadden. Het was uitgestorven! Af en toe zijn we even uit de auto gestapt om te genieten van het uitzicht over de droge vlakte en bergen in de verte. Maar met ongeveer 43 graden wilden we graag weer de airco in. 

Uiteindelijk hebben we ongeveer 7 uur over de route gedaan, met hier en daar een stop voor een korte wandeling, fotomoment of ijsje. Let echt wel op dat je al op tijd gaat tanken, voordat je het weet rij je de leegte in en kom je niets meer tegen.. Alleen in het plaatsje Trona is nog een tankstation te vinden, maar daar wilden we liever niet stoppen. Er was een vreemde sfeer, en ook dit dorp leek uitgestorven (op de paar mensen die naast de weg in het afval zochten na). De auto heeft het soms best zwaar te verduren, met de hitte en stijle wegen de bergen in. Toch een heel ander gezicht in vergelijking met de beboste bergen van Sequoia, hier niet eens heel ver van vandaan.. Totdat we iets groens in de verte spotten, ons hotel in Furnace Creek! 

Bij onze vouchers hadden we al wel een waarschuwing gekregen dat ons hotel momenteel verbouwd wordt, iets dat we bij boeken niet wisten. Wat we aantroffen was een echte bouwplaats.. Alles is omgeven met hekken, het restaurant is een bouwkeet en er is geen water in onze kamer (wat behoorlijk vervelend is met deze hitte). Gelukkig is het zwembad nog wel open, waar we aan het eind van de dag dan ook even verkoeling zoeken. Ook het eten in de loods is best oké, de pizza’s zijn zelfs gigantisch! Maar echt gezellig is het er niet en het is erg prijzig! Gelukkig hoeven we hier maar 1 nacht te blijven, maar anderen zou ik zeker aanraden verder te zoeken. Het zal er na de verbouwing vast prachtig uitzien, maar op deze manier kun je absoluut niet genieten van de prachtig omgeving. Nu zie je vooral bouwlampen en hekken. Morgen gelukkig weer verder: Viva Las Vegas! 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan