Dag 15: Arches

Door Simone & Jimmy - A couple of years ago

Dinsdag 2 oktober

We doen de gordijnen open en zien: regen.. De herfst is ook hier begonnen. Blijkbaar zijn ze er hier in Utah erg blij mee, september was blijkbaar record droog en kunnen ze wel wat regen gebruiken. Helaas moet dat nu juist op de dag dat wij naar Arches gaan. In de boekjes van het National Park staat nog vermeld dat regen zeldzaam is hier in de woestijn. Hmhm, right.. We besluiten toch gewoon in de auto te stappen en maar te zien hoe het zal lopen. 

Dat gaat eerst nog best aardig. Het regent wat, maar met onze regenjas aan lopen we richting Balanced Rock. Hier geen shuttlebussen, dus we verplaatsen ons met de auto steeds van parkeerplaats naar parkeerplaats. Op onze volgende trails naar de Windows en Dubble Arch is het zelfs droog! Het is gaaf om te zien hoe de rotsen zo blijven staan, sommigen lijken zo om te kunnen vallen. We rijden verder het park in waar we de trails naar de Sand Dunes Arch, Tunnel Arch en Landscape Arch nemen. Overal ligt veel zand, dus af en toe moeten de schoenen even uitgeklopt worden. Bij deze laatste trail begint het toch wel heel hard te regenen en al snel zijn we helemaal zeiknat. Het is mooi om de Arches te zien, maar het was vast nog beter geweest met een paar zonnestralen. Eenmaal terug in de auto kunnen we weer een beetje opwarmen en gaan we nog naar een laatste hoogtepunt: Delicate Arch. We hadden graag de trail naar deze bekende Arch willen doen (5 km), maar door de regen en het voorspelde onweer besluiten we het toch maar op het uitzichtpunt te houden. 

's Avonds drinken we nog een milkshake bij een restaurantje in de buurt en doen we het verder lekker rustig aan in ons hotel. Na 4 potjes weet ik eindelijk een keer Yatzee van Jimmy te winnen. Hopelijk is het morgen beter weer, dan rijden we naar Monument Valley en hebben we een jeeptour gepland staan. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan